Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

VOLT Fesztivál: a szervezők válaszoltak

VOLT-os titkokról beszélt szerkesztőségünkben Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a VOLT fesztivál szervezői.


Galéria!


Nagyon köszönjük! Márcsak 47 nap! :)

Amíg nem érkezik újabb kérdés, pár információ: idén először indul VOLT-os különvonat Budaepstről, minden nap egy alkalommal, amely Győrben is megáll. (Infó a www.volt.hu oldalon).

Még egy fontos programmal kapcsolatos információ: a Fesztivál hivatalos nyitó előadása Ákos koncertje lesz az MKB Arénában július 1-én 18 órai kezdettel. A fesztiválra szóló bérletet az Arénában is be lehet majd váltani. A koncertet követően különbuszok indulnak a Lővér Kempingbe.

Szeretnénk még egyszer felhívni a figyelmeteket egy fontos, idei évi változásra: 2009-ben kedvezményes árú jegyet június 12-ig, tehát a fesztivált megelőző harmadik hétig lehet vásárolni.

Red_Szonja 2009.05.15. 16:03

A 15. hozzászólásban feltett kérdésekre nemigen találom a választ. Pedig engem is érdekelne!

Igyekszünk minden évben valamelyest formálni a programok összetételén. Bár tény, hogy számos fontos produkció ennek köszönhetően idén nem fért bele a keretbe, a rockzenei kínálatra szerintünk nem lehet panasz. Talán elég, ha Mansont, a Limp Bizkitet, vagy akár a Sepulturát említjük, de pl. a Beatrice azért került idén a Nagyszínpadra, mert tavaly megtelt rájuk egy sokezres sátor, ahol a közönség hangosan skandálta: "nagy-szín-pad". :))

áncy 2009.05.15. 15:45

érdeklődni szeretnék , hogy a fesztiválra lehet-e helyben üdülési csekkel bérletet vásárolni ?

Lehet természetesen, nem csak elővételben, hanem a helyszíni jegypénztáraknál is.
 

Sziasztok!!Olvastam,hogy szóbakerült külön WAN2 szinpad felállítása,lesz ebből valami vagy csak terv egyenlőre?Izgulok ezenkívül azon,hogy mindig szóbakerül pletyka szinten a fesztivál elköltözése .Nyugtassatok meg,hogy ez nem igaz!!Köszi és kint találkozunk sokadszorra!!!

Egyelőre csak terv, de többször szóba került már :) Ami biztos, néhány zenekart kifejezetten a Wan2 Magazin ajánlására hívtunk meg (pl. Art Brut) és ők mutatják be őket a hazai közönségnek. A Wan2 júniusi száma komoly VOLT-os melléklettel készül, melegen ajánljuk...
Szeretnénk megnyugtatni mindenkit marad a VOLT Fesztivál Sopronban, még jó néhány évig....
 
KedvesOlvasó 2009.05.15. 13:53

Sziasztok! Azt szeretném megtudni a szervezőktől, hogy idén mikor nyit a fesztivál területe (sátrat mikor lehet először felállítani)? Ugyanannyi hely lesz-e idén mint tavaly, vagy növelik-e a kempinget? Tavaly elég zsufi volt.... Ja és szombaton a wc-k és zuhanyzók állapota elég balkáni volt, idén javul-e a köztiztaság??? (az első 3 napon minden oké volt, azért minden elismerésem...)
kösz fiúk a választ, talizunk a fesztiválon!!!

Idén is, a hagyománynak megfelelően a 0. napon, június 30-án, kedden 18 órakor nyitjuk meg a fesztivál kapuit. Növeljük a kemping területét, a kemping hátsó traktusában egy teljesen új, nyugodt területet nyitunk meg a kempingezők számára, kiépített infrastruktúrával. Tovább növeljük a wc-k , ezen belül a "konténeres ", angol wc-k, piszoárok arányát is. Várunk! Üdv.
 
boy1970 2009.05.15. 13:02

Miért nincs idén Lord,Bikini,Republic? Igaz az a hír,hogy ha eladják a Sziget kft-t a Volt Egerszegre kerül?

Nem igaz, a VOLT Fesztivál ameddig lesz, Sopronban marad... Egyébként ha a Sziget Kft. tulajdonosi háttere egy hosszabb távú program keretében át is alakulhat, a management, a szervezők személyi összetétele ugyanaz marad.

Duracell-copy 2009.05.15. 11:07

Én a szervezőktól kérdeznék most, mivel 15 óra után nem érek rá. A tervezett programot böngészve nem találtam olyan fellépőket mint például Hobo, Deák Bill, P. Mobil, Mobilmánia, Bikini, Ossian, Kalapács, Republic, Karthago, Lord. Az említettek azért eléggé ismert és népszerű zenekarok Magyaroroszágon. Az érdekelne, hogy őket ti nem szeretitek, vagy szerintetek nincs rájuk igény? Vagy ha egyik sem, akkor miért nincsenek itt? Esetleg meghívtátok őket, csak nem vállalták? Ezekre a kérdésekre várom válaszotokat, mert szerintem azért 200 zenekar közé a felsoroltak bőven, nagyon bőven beférnének. Köszi!

Mivel a lehetőségeink és az időkorlátok végesek, nehéz évről-évre minden olyan bandát meghívnunk akiket szeretnénk, ezért rákényszerülünk a "rotációra"... Így - ha nem is minden évben - de meg tudjuk hívni a magyar zenekarok nagy többségét. Igaz, hogy a fenti zenekarok jó része valóban nem lesz idén, lesz viszont: Edda, Pokolgép, Moby Dick, vagy a fesztivál életében először : Révész Sándor...

Gerendai minden évben bemondja, hogy így meg úgy veszteséges a sziget, aztán mégis mindig megrendezik. Kap a fesztivál támogatást? És a volt kap? Mennyit, ha nem államtitok?
GOrilla

Állami támogatást idén eddig nem nyert a VOLT, a város azonban idén is segíti a fesztivál megvalósulását, ennek mértéke 10 millió Ft körüli. Érdemes tudni, hogy a városban direkt módon realizálódó bevétel (idegenforgalmi adó és egyéb bevételek) mértéke ennek sokszorosa.

Nem sokat lehet olvasni a beszélgetős és kult-programokról. Áruljatok már el valamit, mert ezek miatt jó a VOLT!
ágiadémon

A VOLT-nak ez a része még "szervezés alatt" áll. Azt már elárulhatjuk, hogy több beszélgetés témájául szolgál idén a rendszerváltás 20. évfordulója, neves vendégekkl, de más témákban vendégünk lesz pl. Soma, Vágó István, Bakáts Tibor Settenkedő, Wahorn és Para-Kovács Imre, Fiala János, több egyházi vezető és még sokan mások... :) 

Milyen lesz idén a csapolt sör? Úgyértem milyen típus? Sörrajongó vagyok, lehetnének valami különleges sörök...
msnBetyár

Természetesen elsősorban Soproni, illetve a Soproni Sörgyár termékei közül még néhány...

egy: quimbyt és pasot egyidőb tenni nem valle felelőtlen magatartásra? kettö: ha beszyvok kidobtoke?
fetboj

ennyi remek koncert között nehéz megoldani, hogy ne legyenek ütközések. saját magunk is bajban vagyunk, előfordul, hogy egyszerre 2-3 produkciót is szívesen megnéznénk... Megoldás lehet, ha mindegyikbe belenézel, aztán tovább állsz... :)

Tavaly nem voltam volton, de t.előtt Q sokan voltak. a nagyszínpad és a viájpi között nem léehetett közlekedni. mennyi a "limit" idén? hány ember után van kapuzárás?
és mi újság a hangosítással?? idén lesznek tévedések?
Zora4

Tavaly 77000 vendégünk VOLT, idén megközelítőleg 80000 látogatót várunk, nagyjából ez a telt ház közeli állapot.. Ettől függetlenül tovább bővítjük a Nagyszínpad küzdőterét, hogy próbáljuk elkerülni az említett zsúfoltságot.
A színpadtechnikai kérdéssel kapcsolatban lásd Norbi blogját:
http://www.kisalfold.hu/blog/lobenwein_norbert_/

Norbi nincs valami ősvoltos kedvezmény? Én asszem az összes feszten ott voltam, most egy közepes vagyonom lenne a bérletek árából... igazán megérdemelnék valami diszkontot :D hehe
GZB

Kedves GZB! Extra-kedvezményes jegyet idén sem árusítunk, mert szerencsére elég sok az "ős-VOLtos", hiszen aki egyszer kipróbálja, az visszajár... :) A VOLT KLUB tagjai idén pólót kapnak ajándékba, ha bérletet rendelnek, egyébként pedig számos csekk és utalvány használható fel bérlet és jegyvásárlásnál...
üdv: N


13.  petry 2009.05.15. 09:20
Engem több dolog is érdekelne:
1. Július 1-jétől emelkedik az áfa. Tehát a jegyek is drágábbak lesznek?

Ez a kérdés számunkra is nagy fejtörést okoz, hiszen egyik fesztiválunk esetében sem számoltunkazzal, hogy a jegy árából a tervezettnél 5%-kal többet kell majd befizetnünk... Néhány napon belül döntést kell hoznunk ebben a kérdésben is. Ez egyébként csak a helyszíni jegyeket érintheti, fontos változás azonban, hogy idén csak június 12-ig lehet elővételi (kedvezményes) áron jegyet váltani.

2. Mikor lesz VOLT CD?

Már a "masterelés" előtt állunk, várunk még néhány fontos dalra. A tervek szerint a Kisalföld június eleji (4-e, vagy 5-e) számában jelenik meg mellékletként, illetve a WAN2 júniusi számában.

3. A plakáton 10 színpadot írnak, a honlapon 8 van megnevezve. Mi lesz a maradék kettővel és mikor lesz végleges program mindre?

:) A valóságban 10-nél jóval több színpad/programhelyszín várja majd a VOLTosokat.

4. Aki Ákos koncertre érkezik első nap, annak is a kempingben lehet csak átvenni a karszalagot?

Nem, az MKB Aréna bejáratánál is be lehet majd váltani 1-jén a jegyeket.
 
A drogok közé tartozik az alkohol és a cigaretta is ugye. Ilyen formán igaza van erdésznek, aki nyilván nem volt egy fesztiválon sem. Nyilván fingja sincs róla, hogy ott családosok, gyerekek, orvosok, színészek, művészek nagy számban szórakoznak. Nyilván nem tudja, hogy balhék nélkül megy le a rendezvény. A balhét maximum az erdész félék szeretnék produkálni verbálisan...
Keménydrogos nyilván nincs a rendezvényen, mert a belépéskor a motozásnál kiszűrnék, meg hát nekik a sok emberes buli nem pálya...
 
Kedves Cerwin!
A legfontosabbnak azt tartanánk mi is, ha Erdész - és a hozzá hasonlóan gondolkodók - egy napot eltöltenének a VOLT Fesztiválon. Eddig mindenkit meggyőztek a helyi tapasztalatai, hogy nem voltak helyesek a prekoncepciói...
üdv: VOLT

Vampi 2009.05.13. 21:04
Részben megérten, részben elítélem azokat akik lehordják a fesztiválozó fiatalságot!
VOLT nincs ellenzők nélkül:]
Az egyéb fesztiválok/rendezvények is hagynak maguk után mocskot. És nem kell a VOLTig várni , hogy drogosokba botoljon az ember Sopron utcáin, vagy akár máshol, másik városban...biztosan vannak drogosok, erre csak azt tudom mondani, hogy figyeljenek jobban a biztonságiak a kapuknál.
Alkoholistából is akad bőven fesztiválon előtt és után...
Idén is ott leszek, ahogy az elmúlt 5 évben drog és alkohol nélkül...
"Mindenütt jó de legjobb SOPRON (VOLT fesztivál)!"


Köszönjük! :)
Hát igen, nehéz mindenki ízlésének és aktuális hangulatának megfelelni, mi minden évben nagy hangsújyt fektetünk arra, hogy a minél kevésbé zavarjuk meg a város nyugalmát. Évről-évre egyre több energiát és pénzt fordítunk a takarításra, a kommunális fejlesztésekre etc.
A nagy számok törvénye alapján természetesen látványosabb a nagy számú fesztiválozó által "megtermelt" hulladék, papírpohár etc...
 
Köszönjük mi is :)
FZ 2009.05.13. 18:51
helló!

Szeretnél érdeklődni, hogy mi a helyzet a fesztiválozók H1N1 vírus elleni védelmével kapcsolatban. Bár Magyarországon még nem volt bizonyított eset, de rendszeres VOLT fesztiválozó révén számtalanszor szembesültem, a külföldiek magas részvételével. Tudnak egyáltalán kezdeni valamit a problémával? Ismerőseim körében is felmerültek ezzel kapcsolatban aggodalmak. Válaszukat köszönve. FZ

Kedves FZ!

Reméljük, és ebben a pillanatban így is tűnik, hogy elkerül minket a vírus.

Amennyiben komolyabb pandémiás veszély merül fel, fel fogunk készülni rá. De szerencsére ennek kevés esélye van!

Üdv.

FZ :)

 erdész 2009.05.13. 13:26
Kedves NoBo!Köszönöm a megszólítást.Idén már nagy ívben leszarom a drogfesztiválotokat.A szervezőktől csak azt kérdezném,hogy még hány évig kell a városnak elviselni ezt a sok alkoholista agyhalottat,a zajt,a szemetet,az egész várost ellepő "emberek" látványát? Szeretném megkérdezni a rendőrség, a mentők, és a kórház véleményét kell e nekünk ez a szar.Szerintem elég kárt okoznak a városnak az úgynevezett szórakozóhelyekből kiáramló eszement figurák is minden este,nem kéne még ezerszám importálni őket.És ne hidd,hogy ez az én véleményem egyedül,csak nem szólalnak meg azok,akik minden évben utálattal várják ezt a szemét rendezvényt.És vannak annyian mint ti!Köszönöm,hogy meghallgattatok!!

Kedves Erdész!
Tisztában vagyunk azzal, hogy egy ilyen méretű, ilyen nagyságrendű esemény kellemetlenségekkel is jár. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy rendet hagyjunk magunk után a városban és minél kevésbé zavarjuk a helyiek nyugalmát. A fesztivál ideje alatt és után működtetünk egy telefonvonalat, amin várjuk hívását azoknak, akik rendellenességet tapasztalnak, pl. nem megfelelő a szemétszedés/takarítás a környékükön. Ilyen esetekben igyekszünk mielőbbi megoldást találni.
A mentők, a rendőrség és a tűzoltóság minden évben rendkívül pozitív véleményt fogalmaz megh a rendezvény után: a közel 80000-es látogatottság ellenére a rendbontások száma minimális, a "drogfesztivál" jelző pedig (éppen a visszajelzések és a helyszíni egészségügyi szolgálat véleménye szerint) távol áll a VOLT-tól.
Sok szeretettel várjuk Önt idén, kéem, hogy személyesen is győződjön meg a VOLT értékeiről, hangulatáról.


 8.  sludgemonster 2009.05.15. 07:55
sziasztok.

egy olyan kerdesem lenne,hogy mennyire opcionalis a szajkosar hasznalata kutyan?
olvastam a FAQ-ban,hogy oltasi konyv,poraz,szajkosar. viszont en szeretnem vinni az angol bulldogomat (10 honapos),rajuk meg ugyebar sehogy nem lehet szajkosarat tenni (es nem is gyartanak). van oltasi konyv, torzskony, regisztralt chip, utlevel es persze poraz. van ra esely,hogy bejutok vele szajkosar nelkul?

Lehet, hogy a kutyus nem fogja jól érezni magát a tömegben... Fontos volna a póráz és a szájkosár, addigra már 12 hónapos lesz. 1 évesre se gyártanak szájkosarat?

üdv: V

7.  Cerwin 2009.05.15. 07:25
A drogok közé tartozik az alkohol és a cigaretta is ugye. Ilyen formán igaza van erdésznek, aki nyilván nem volt egy fesztiválon sem. Nyilván fingja sincs róla, hogy ott családosok, gyerekek, orvosok, színészek, művészek nagy számban szórakoznak. Nyilván nem tudja, hogy balhék nélkül megy le a rendezvény. A balhét maximum az erdész félék szeretnék produkálni verbálisan...
Keménydrogos nyilván nincs a rendezvényen, mert a belépéskor a motozásnál kiszűrnék, meg hát nekik a sok emberes buli nem pálya...

Kedves Cerwin!
A legfontosabbnak azt tartanánk mi is, ha Erdész - és a hozzá hasonlóan gondolkodók - egy napot eltöltenének a VOLT Fesztiválon. Eddig mindenkit meggyőztek a helyi tapasztalatai, hogy nem voltak helyesek a prekoncepciói...
üdv: VOLT

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Ritarita 2009. május 18. 19:06
  „Sziasztok!

  Szívesen segítenék a fesztiválon akár valamelyik szervezethez csatlakozva a prevenciós munkákban grafológusként. ( pályaválasztás, szorongás, párkapcsolati problémák, stb)”
 • 29. beleptem 2009. május 17. 21:29
  „Reális.

  Te tisztában vagy a keménydrog és a keménydrogos fogalmával? Követ hiszem.
  Néha valóban lehet rocker és punk féléket az árokban fetrengeni, de őket a tablettás bor hatására nyelték be az útszéli árkok.”
 • 28. Telepathia 2009. május 17. 09:38
  „A titok = jól fizető vállkozás a VOLt fesztivál. remélem ezt mindenki magává teszi.Remélem ezzel a szervezők is tisztában vannak, hogy mennyi pénzt lehet megtakaritanI?”
 • 27. sme 2009. május 17. 08:52
  „Filtec!! Sopronival egyetértve én szintén sok mindent megadnék azért, ha az évben csak egy alkalommal nem tudnék aludni a zaj miatt. Már hosszú évek a óta a Colosso elviselhetetlen, dübörgő zenéjét kell minden pénteken és szombaton hajnali 3-4-ig hallgatni. Oda is aztán igazán "értelmiségiek" járnak. Az ilyen ERDÉSZFÉLÉKNEK meg azt üzenem, hogy menjenek el egy éjszakára a Colossoba, utána pedig a VOLTRA és meglátják a különbséget, mert a VOLTON lehet találkozni értelmes, színes egyéniségekkel, olyanokkal akikkel lehet beszélgetni is. És akikkel amúgy nem találkozhatunk ebben a begyöpösödött agyuakkal teli városban (tisztelet a kivételnek). Itt a nagy többség olyan sznob műmájer, mint akik a Colosso féle sz@rságokban nyomulnak minden hétvégén.......”
 • 26. tibi-a 2009. május 16. 22:59
  „Akkor örülnék, ha azt olvasnám VOLT!”
 • 25. Reális 2009. május 16. 10:07
  „Keménydrogos az nincs!Ezret lehetne összeszedni a városban abban a pár napban!Dehát ugye ez az szdszes érzelmű,pénznyelőautomata szervezőket nemigen érdekli!”
 • 24. Red_Szonja 2009. május 15. 16:03
  „A 15. hozzászólásban feltett kérdésekre nemigen találom a választ. Pedig engem is érdekelne!”
 • 23. dilibogyo 2009. május 15. 16:02
  „Érdeklődni szeretnék, hogy tényleg nem lesz e a fesztiválon Ossian, Junkies, Zorall, Auróra, Lord? A tavalyi koncertjükön sokan voltak. Nem kellene őket kihagyni.”
 • 22. áncy 2009. május 15. 15:45
  „érdeklődni szeretnék , hogy a fesztiválra lehet-e helyben üdülési csekkel bérletet vásárolni ?”
 • 21. NoBo 2009. május 15. 15:12
  „Tényleg nem lesz Lord és Ossian?
  Azért ezeket nem kéne kihagyni.... :-(”
 • 20. soproni 2009. május 15. 14:31
  „elírtam....Filtec :)”
 • 19. soproni 2009. május 15. 14:30
  „12 Filtes! Ezen már én is elgondolkodtam ,de nem a Volt-tal kapcsolatban.Mit nem adnék érte,ha nekem évente csak 4 napig kellene bosszankodnom a zajos Fő-téri rendezvények miatt,ahol szép számban akadnak belvárosi utcákat végigvizelő és hányó ittas ,hőbörgő és szemetelő egyének.Természetesen ők soproniak. :)”
 • 18. placebo 2009. május 15. 14:05
  „Sziasztok!!Olvastam,hogy szóbakerült külön WAN2 szinpad felállítása,lesz ebből valami vagy csak terv egyenlőre?Izgulok ezenkívül azon,hogy mindig szóbakerül pletyka szinten a fesztivál elköltözése .Nyugtassatok meg,hogy ez nem igaz!!Köszi és kint találkozunk sokadszorra!!!”
 • 17. KedvesOlvasó 2009. május 15. 13:53
  „Sziasztok! Azt szeretném megtudni a szervezőktől, hogy idén mikor nyit a fesztivál területe (sátrat mikor lehet először felállítani)? Ugyanannyi hely lesz-e idén mint tavaly, vagy növelik-e a kempinget? Tavaly elég zsufi volt.... Ja és szombaton a wc-k és zuhanyzók állapota elég balkáni volt, idén javul-e a köztiztaság??? (az első 3 napon minden oké volt, azért minden elismerésem...)
  kösz fiúk a választ, talizunk a fesztiválon!!!”
 • 16. boy1970 2009. május 15. 13:02
  „Miért nincs idén Lord,Bikini,Republic? Igaz az a hír,hogy ha eladják a Sziget kft-t a Volt Egerszegre kerül?”
 • 15. Duracell-copy 2009. május 15. 11:07
  „Én a szervezőktól kérdeznék most, mivel 15 óra után nem érek rá. A tervezett programot böngészve nem találtam olyan fellépőket mint például Hobo, Deák Bill, P. Mobil, Mobilmánia, Bikini, Ossian, Kalapács, Republic, Karthago, Lord. Az említettek azért eléggé ismert és népszerű zenekarok Magyaroroszágon. Az érdekelne, hogy őket ti nem szeretitek, vagy szerintetek nincs rájuk igény? Vagy ha egyik sem, akkor miért nincsenek itt? Esetleg meghívtátok őket, csak nem vállalták? Ezekre a kérdésekre várom válaszotokat, mert szerintem azért 200 zenekar közé a felsoroltak bőven, nagyon bőven beférnének. Köszi!”
 • 14. Primax 2009. május 15. 09:55
  „Tavaly király volt a Quimby, Hobo és Manu Chao.
  Lehet, hogy idén is ott leszek.”
 • 13. petry 2009. május 15. 09:20
  „Engem több dolog is érdekelne:

  1. Július 1-jétől emelkedik az áfa. Tehát a jegyek is drágábbak lesznek?

  2. Mikor lesz VOLT CD?

  3. A plakáton 10 színpadot írnak, a honlapon 8 van megnevezve. Mi lesz a maradék kettővel és mikor lesz végleges program mindre?

  4. Aki Ákos koncertre érkezik első nap, annak is a kempingben lehet csak átvenni a karszalagot?”
 • 12. Filtec 2009. május 15. 09:18
  „Miért jó egy város lakosainak a sok szemét, a hőbörgő, részeg, szemetelő fiatalok ezrei?

  A zajról, az álmatlan éjszakáimról ne is beszéljek.”
 • 11. sludgemonster 2009. május 15. 09:08
  „NoBo: lehet ne masrol is beszelni. lsd.: 8. hozzaszolas.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZDSZ: Fotókiállítás Egy a magyar címmel

Sopron - Sopronba érkezik az a fotókiállítás, melyet Egy a magyar címmel az SZDSZ indított. A képek… Tovább olvasom