Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

VOLT Fesztivál - Újabb részvényt vett az econet.hu

Az econet.hu Nyrt. 51 százalékra növelte a részesedését a Sziget Kft.-ben, ezzel párhuzamosan a Balaton Sound és VOLT Fesztivál másik 50 százalékát is megszerezte a cég.


Az econet.hu Nyrt. kizárólagos tulajdonában álló médiavállalata, az EST Media Group Kft. (EMG) hétfőn teljesítette a 2013-ig, a 75 százalékos részesedés megszerzéséig tartó Sziget Kft. felvásárlási folyamat esedékes, 1,45 milliárd forintos részét. Ezzel, illetve 500.000 darab 211 forintos elszámoló árú econet.hu részvény átadásával a korábbi 26 százalékos részesedését 51 százalékosra növelte a Sziget Kft.-ben.

A Sziget Kft. tulajdonosi szerkezete is változott, az 51 százalékos EMG rész és a Gerendai Károly és Takács Gábor érdekeltségében lévő 39 százalékos rész mellett 10 százalékkal megjelentek a cégben a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound korábbi 50 százalékos tulajdonosai. A Sziget Kft. szakmai irányítása is kibővült, a céget ezentúl Gerendai Károly, Takács Gábor, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert szakmai csapata vezeti.

Az 51 százalékos Sziget-részesedés megszerzésével a Sziget Kft. és leányvállalatai bekerültek az econet.hu Nyrt. teljes körű konszolidációjába. Ezzel az econet.hu-csoport 2011-es konszolidált árbevétele az előző évihez képest várhatóan több mint kétszeresére, a reklámpiac teljesítményétől függően a 8,5 és 10 milliárd forint közötti tartományba emelekedik majd és emellett a csoport üzemi szintű eredményessége is félmilliárd forintot meghaladó mértékben javulni fog - áll a közleményben.

Az EMG az akvizíciót az anyavállalata, az econet.hu Nyrt. 2010. november 22-én 120 forintos kibocsátási árfolyamon elhatározott alaptőke-emeléséből hétfőn befolyt 1,2 milliárd forintból, illetve egy 300 millió forintos rövid lejáratú kölcsönből finanszírozta.

Balázs Csaba az econet.hu elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte: "a 2007-ben megkezdett akvizíciós folyamat számunkra és a befektetőink számára is legfontosabb lépéséhez érkeztünk, hiszen mától a Sziget többségi tulajdonosai vagyunk. A korábbi megállapodás értelmében a Sziget menedzsmentjének érdekeltsége is fennmarad, a közösen kitűzött célok elérése érdekében, megőrizve az értékeket, és keresve a sikeres bővítési lehetőségeket".

Az econet.hu Média és -vagyonkezelő Nyrt. első három negyedéves adózás utáni vesztesége 607,2 millió forint volt, szemben a tavaly azonos időszaki 384,7 millió forintos deficittel. Az árbevétel növekedésével párhuzamosan a portfólió bővülés miatt megnövekedett ugyan a csoport költségszintje, de az üzemi eredmény, illetve a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) is javult a bázisidőszakihoz képest. Az EBITDA ugyanakkor mínusz 289,2 millió forint volt, szemben az előző év január-szeptemberi 480,2 millió forintos veszteséggel, az üzemi veszteség pedig csaknem 400 millió forint 2010 első három negyedévében, míg 2009 azonos időszakában 596,1 millió forint volt.

Olvasóink írták

  • 1. c77 2010. november 30. 18:01
    „Sajnos nincs "ijen" SZÁMOLÓ gépem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevonják a belvároshoz közeli ingatlanokat Sopronban

Az Árpád utcai egykori mentőállomás területén az enyészet az úr. Az épületet már lebontották, ám az ingatlan – továbbá a közeli parkoló és üzletház – értékesítése várat magára. Tovább olvasom