Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Volt-lázban ég Sopron

Pénteken már hét-nyolcezer fiatal kereste fel a soproni Lövér Kempingben a Volt Fesztivált. A jubileumi, tizedik rendezvény a Sziget Fesztivál után hazánk második legrangosabb ifjúsági fesztiváljává nőtte ki magát.
Nehéz megállapítani, hogy mi gyakorolja a legnagyobb vonzerőt: a több mint száz fellépő, a számtalan kiegészítő program vagy éppen a csodálatos erdei környezet. Mindenestre a a Volt két ötletgazdája, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán a legmerészebb álmaikban sem gondoltak arra, hogy az egykoron néhány száz főt megmozgató helyi esemény egy több mint húszezer fiatalt vonzó megapartivá növi ki magát. Nemcsak a Volt – amely 1993-ban az azonos című popkulturális magazinról kapta a nevét – vált az idők során az ország egyik legjelentősebb fesztiváljává, hanem az egykori „ zöldfülű " házigazdák is profi szervezőkké értek. Az idei esztendőtől pedig már a Sziget Kuturális Szervezőiroda áll a Volt mögött.
Sopron a fesztivál lázában ég. A város vezetése abban bízik, hogy a résztvevők jó hírüket viszik országszerte.

A fesztivál szervezését – legalábbis egyelőre – semmi szó nem érheti. Az első nap, azaz csütörtökön a kemping kilenchektáros területén felállított öt színpadon délután négy órától a kiadott programnak megfelelően egymást váltották a sztárcsapatok. Aki a keményebb vonalat kedveli, Ganxsta Zolee és a Kartel koncertjén csápolhatott, a nosztalgiára vágyók Szikora Robi körül gyülekezhettek, a hip-hop zónában Sub Bass Szabi rapmester várta a híveit. A sort hosszasan lehetne folytatni. A fiatalok hajnalig járták a különböző helyszíneket. És aki ezek után azt gondolja, hogy pénteken délelőtt mindenki a sátrakban „ horpasztott " , az nagyot téved. Már reggel nyolc órakor Ferenczy Balázs, Betyár és Fehér Edit ébresztette a fiatalokat a Volt Rádió látványstúdiójában. A több ezer kempinglakó pedig a friss hangokra kiszédelgett a sátrakból, hogy aztán ismét belevágjanak a hajnalig tartó pörgésbe. A soproniak és a város környékén lakók is ezekre a vagány hangokra ébredhettek, hiszen a helyi rádiók is ráálltak a Volt hullámhosszára. Tegnap délelőtt és kora délután a sportprogramokon gyűjthettek erőt maguknak az aktívabbak. Délutántól pedig ismét a zeneka-

rok és sztárelőadók vették át az uralmat a kempingben.
Sopron a Volt lázában ég. Mindezt nem bánja Tengerdy Antal alpolgármester, a rendezvény védnöke, aki elvegyült a bulizók között. Magas színvonalú, igényes fesztiválnak tartja a Voltot, amely a város jó hírét viszi az országban. Bízik abban, hogy az utolsó nap, azaz ma is minden kulturáltan zajlik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságos értelmezés

Igazságtalanságtól tartottak a főiskolai hallgatók, ám kiderült, alaptalanul. A korábban középfokú… Tovább olvasom