Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Volán: Tovább vitte az utast mert az helyközire szállt

Sopron–Ágfalva - Az Ágfalva irányába induló utolsó esti járatra szállt fel az a nyugdíjas asszony, aki még Sopronban, az Ágfalvi úti lakóparknál akart leszállni, ám a sofőr nem állt meg. A panaszra válaszolva az üzemvezető elmondta: a sofőr jogosan járt el.

– Vidékről késő este érkeztem Sopronba, örültem, hogy a buszpályaudvaron még elértem az utolsó, Ágfalvára 22.35-kor induló buszt– kezdte történetét Cs. Imréné nyugdíjas, aki az Ágfalvi úti lakóparkban lakik. – Azt hittem, a lakóparknál majd meg fog állni a busz, ha jelzek. Tévedtem. Mivel ott nem volt senki felszálló, hiába nyomtam a leszállógombot, a sofőr továbbhaladt. Amikor kérdeztem tőle, miért nem állt meg, azt válaszolta: erre a buszra Ágfalváig csak felszállni lehet, leszállni nem. Így be kellett utaznom Ágfalvára, s csak visszafelé tudtam végre hazajutni. Amellett, hogy nem látom okát, miért nem állt meg a sofőr, történetem legyen okulás mások számára...

– A sofőr teljesen jogosan járt el – válaszolta a felvetésre Rombai László, a Volán helyközi üzletágának üzemvezetője. – A menetrend egyértelműen jelzi, hogy a helyközi járatok nem a helyi közlekedés céljait szolgálják. Mindezzel a helyközi buszon utazóknak kedvezünk: legyen számukra megfelelő számú hely, másrészt gyorsabban érjenek úti céljukhoz. Így tehát ezekre a buszokra a városból kifelé csak felszállni, a városba beérve csak leszállni lehetséges. Összegezve: a helyközi járatokat nem lehetséges helyi közlekedésre használni.

 
„Így be kellett utaznom Ágfalvára, s csak visszafelé tudtam végre hazajutni."- mondta Cs. Imréné utas

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. naplopo 2010. április 29. 17:28
  „funny”
 • 37. utas75 2009. augusztus 18. 20:20
  „Nagyon betegek a tisztelt utazok 90%a !
  Nem kőtelező senkinek igénybe venni a buszokat! / A taxi társaságok szivessen elvisznek bárkit! Igaz NEM INGYEN!/


  Empátia, meg stb Nektek kellene megkőszőni ,hogy az a bunkó sofőr elvitt bennetek ,azt meg halkan jegyzem meg kőszőni akkor kellene amikor a buszra felszálsz!”
 • 36. Cerwin 2009. augusztus 12. 20:24
  „Ne hezitáljunk sokat a szabály dolgokon. Megtagadta kérésre a megállást, vagy csak a megálló után reklamált a hölgy? Ez a kulcskérdés!”
 • 35. Lézerman 2009. augusztus 12. 20:20
  „Oscar.Tisztelt olvasótársam.

  A szigrú szabályokra vonatkozóan közölnék valamit.Reggel fél 6-körül megyek dolgozni. Ágfalvi úton a Derkorsy előtt van egy buszmegálló,de a busz nem ott áll meg,mert akkor a fiatal hölgyeknek/ akik valószínűleg a Hirschler-nél dolgoznak/vissza kellene gyalogolni 42 métert. Közkívánatra a sofőr megáll az üzem előtt. Akkor mégis csak az empátia szabályozza a némelyik busz megállóját?????
  Ennyirt a szigorú szabályokról.....”
 • 34. kmmk 2009. augusztus 12. 19:03
  „Danimester1!
  Felesleges veluk foglalkozni. Ha egy cikk a biztonsagiorrol szol, akkor oket mondjak el mindennek, ha buszsoforrol van szo, akkor oket, stb... Ok mar csak ilyen egyszeru emberek. Bezzeg a tisztelt utas, vevo, fogyaszto mindig empatikus, emberseges es tokelet lenyek. Ez a lenyeg.

  Az idos no nem gondolt arra, amikor videkrol jott, hogy mivel fog hazamenni? Gondolkodjunk el azon, ha nem egy idos norol van szo, hanem egy kozepkorurol es nem este, hanem fenyes nappal, akkor is elfogadhato, vagy az mar nem? Mert akkor en is igy fogok kozlekedni, ha lekesek egy buszt. Sirok a buszvezetonel, ha nem all meg, akkor meg rohanok az ujsaghoz.”
 • 33. Danimester1 2009. augusztus 12. 18:20
  „Ez a szegény Ország megöregedett minden második ember személyivel villog de állítom fele nem töltötte be a 65-öt,de sebaj elviszük.Az ivásról meg csak annyit hogy minket szondáztatnak.Lehet hogy máshol ilyen nincs
  de szerintem ha lenne még több embernek nem lenne munkahelye.................................”
 • 32. BsBe 2009. augusztus 12. 18:18
  „Nem egészen értem a problémát. Valaki felszáll egy olyan buszra, amiről ott akar leszállni, ahol nincs leszállóhely.
  Kíváncsi lennék, mit szólnának azok az utasok, akik Ágfalvára igyekeznek, de nem férnek fel a buszra, mert sok az olyan utas, amelyik valamely közbenső megállóban akar leszállni. Mondjuk a lakótelepen. Akkor is ilyen szolidárisak lennének? Vagy csak jó valakit szapulni.
  Kedves MTT 2009.08.12 Te egy kicsit vagy csak ostoba. Én is olyan munkahelyen dolgozom, ahol kötnek a szabályok. Hiába vagyok értem meg a kedves ügyfelet, és a problémáját, ha az együttérzésem alapján döntenék, már nem lenne munkahelyem.

  A buszsofőrt is kötik a szabályok. De. pl. sokat utazom Sopronkövesdre. A rokonaim az utolsó megállóhoz laknak közel, de itt nem minden járat áll meg.
  Tudom, ha nem szállok le a Fehér csárda megállónál, és utána csak jelzek, legközelebb Lövőn tudok leszállni. És nem is reklamálhatok. De sok esetben előfordult, hogy - még időben, a Fehér csárda megálló előtt! - megkértem a sofőrt, legyen kedves megállni. Ha nemet mond, azt is el kell fogadnom, és leszállok a csárdánál.
  De eddig még minden esetben azt mondták rendben. és megálltak. és MEGKÖSZÖNTEM, mert Ő tett szívességet nekem.
  Talán, ha a kedves reklamáló hölgy is, még a pályaudvaron megkéri a sofőrt, nem pedig a megálló után reklamál, ez a történet nem került volna újságban.
  Biztos, hogy csak a sofőrnek kell udvariasnak, emberségesnek lenni?”
 • 31. Danimester1 2009. augusztus 12. 18:13
  „Tisztel sofőrt szidó hozzászolók!
  Akkor is "embertelen a sofőr amikor futtok a busz után és felvesz? Vagy amikor a végállomáson indulás elött felenged mert esik az eső? A másik oldala hogy mi "időre" kell hogy menjünk,mert ugye ha késünk és a tisztelt utas miattunk lekési a csatlakozást egy másik buszra vagy talán a vonatra akkor ugye ő a hibás akkor bezzeg
  jó hogy "száguld" aki ilyen hozzászolásokkal "okoskodik" ez is jusson eszébe.Tudom nem mindenki egyforma de a saját és kollégáim nevében is kikérem magunknak.A szabályokról annyit hogy mindenhol vannak és úgy tudom,hogy azokat be is kell tartani,tartatni.A buszok legtöbbjére ki van írva,hogy nem vagyunk pénzváltásra kötelezhetők,te,ti akik napmint nap utaztok ezt tudnotok kéne?!Előbb lemegy a busz??Éredekes akik fenn ülnek miért érték el??Azért,mert nem az utolsó pillanatba kell odafutni,és ha nem vesz fel akoor már nem emberséges nem empatikus????GONDOLKODJ!!”
 • 30. MTT 2009. augusztus 12. 17:11
  „Megtehetik, mert még van munkahelyük. Ki kéne rúgni az összeset, aki nem emberséges és emberekkel napi szinten több órát kénytelen a munkája miatt együtt lenni. Lehetne a vállalati pszichológusnak, (vagy az üzemorvos uatlja szakrendelésre) empátiából kicsit korrepetálni és kiszűrnia nem odavalókat, mert csak azok becsületét csorbítják, akik kifogástalanul végzik a munkájukat. Csak remélni tudom, hogy a becsületesebbje van túlerőben....”
 • 29. Adeleida 2009. augusztus 12. 15:35
  „Lehet hogy a buszsofőr szabályosan járt el...de emberségből megbukott...”
 • 28. zsombortoth 2009. augusztus 12. 15:20
  „A 7es busz nagyon gyakran korábban elmegy főleg az esti órákban, nemegyszer mutogattam a buszsofőrnek, hogy idő van..... általában csak néznek meg visszamutogatnak, azon kivül ha felvesznek minősíthetetlen stílusban beszélnek az emberrel! A Csengery utcából többször 5-8perccel korábban elindulnak mint kéne...... Amikor meg bejelentem volánnán a csávó aki jerevánon felveszi csak a buszsofőrt védi+ menjek le mégelöbb és akkor elérem.... Ez a hozzáállás.”
 • 27. sosi123 2009. augusztus 12. 10:53
  „Szigorú szabályok?:) N álam olyan is volt h felszálltam a felsőbükin, megkérdezte a sofőr hova megyek és hátsó úton gyiknak, elvvitt a kékgalambig és ment a telepre utána :) nekem jó volt, de lehet más várta éjjel az utoló buszt a várkeren..”
 • 26. lolita 2009. augusztus 12. 09:56
  „Szerintem a soför biztos megallt volna ha a neni idöben jelzi leszallasi ohajat,hisz nem naponta utazik azon a buszon.Ahogy a neni nem gondolt erre ,ugy a soför sem mi ebben a problema.”
 • 25. beleptem 2009. augusztus 12. 08:47
  „Nem tudom egyesek min háborognak. Vegyétek már észre, hogy a Volán (sem) valami jótékonysági szervezet.
  Ha egy bolt 8 kor bezár, és te 8 után 5 perccel szeretnél vásárolni, újra kinyit ?
  Ha felszállsz az IC-re és nem áll meg a 10 fős falunál, reklamálsz ?

  S még lehetne folytatni a sort.

  Először el kellene olvasni a szabályokat, ha a busz nem áll meg, akkor nem áll meg. Ennyi, ezt tudomásul kellene venni, és nem jogtalanul háborogni, és ezért felkeresni a Kisalföldet...”
 • 24. Oscar 2009. augusztus 12. 08:40
  „Hol van a megálló? Még lakott területen belül,50-80méterre a lakott terület végét jelző táblától.Ha az autóbuszvezető szeretné kizárni az utazásból egy renitens utast még azt sem teheti , kivéve a hivatalos megállót.Szeretném ha csak akkor bírálnátok a sofőr munkáját ha a szabályokat is tudjátok mert a szabályok nem ismerete félre viszi a gondolatotokat
  Más. Pl. Gondoljunk bele egy diákokkal érkező távolsági autóbusz a Csengeri utcai megállóban hogyan tudná a sofőr kiadni a 30 egyetemista csomagját a bal oldali csomagládából,a szágoldozó autók mellet?.Mert 30 diák csomagja nem lehet jobb oldalon.Na erre is van szabály . Ha a sofőr nem válalja föl a baleset lehetőségét akkor persze a sofőr a hibás.Cerwinnek elfelejtetted az odaírni hogy jóéjt puszit is ad neki.”
 • 23. Cerwin 2009. augusztus 12. 07:23
  „Egyébként az összes eshetőségből ez a legvalószínűbb! Ismeretlenül szidni egy sofőrt! Lehet, ha a néni megkéri időben teljesen készségesen még házhoz is szállítja...”
 • 22. metermester 2009. augusztus 12. 06:07
  „"Akár az is előfordulhatott hogy a hölgy jelzését a sofőr eleve az ágfalvi első megállóhoz értelmezte,hiszen az a soron következő megálló.Valószínűleg a hölgy csak miután túlhaladtak a megállón akkor döbbent rá hogy nem áll meg a busz a lakótelepnél és ezután szólhatott.Akkor viszont mi a gond?Visszafelé hazaért és slussz.Azt pedig nem várhatják el a sofőrtől hogy minden kedves utastól megkérdezze hová óhajt menni."”
 • 21. metermester 2009. augusztus 12. 06:00
  „Egy másik történet okuljon mindenki. Helyszín: soproni kisbolt. Szereplők: két nyugdíjas néni, buszsofőr, valaki, sokan mások.
  Álluk sorban a pénztárnál /félig önkiszolgáló / újság, cigaretta, képeslap a vevőknél.
  Betoppan két nyugdíjas asszonyság, fennhangon válogatnak a képeslapok között, / a lapok közvetlen a pénztár mellet vannak elhelyezve / majd a sort megkerülve leteszik a pénztároshoz, s fizetnek. Nem távoznak! Újabb válogatás, a pénztár, a sor áll. A sofőr illedelmesen szól, be kellene állni a sorba. Na, ezt nem kellett volna, azt a szitkot, amit kapott, nem kívánom senkinek. A pénztáros riadtan indítja a sort, a szitok folytatódik, a sofőr szemlesütve hallgat. Valaki megszólal, nem kellene bántani ezt a jóembert, ismerem jól. Buszsofőrként dolgozik a Volánnál, segítőkész becsületes ember. Ő is hozzájárul ahhoz, mint itt Mi mindannyian, hogy Önök minden hónapban megkapják a nyugdíjukat!
  Illedelmes kuncogás a többi részről, csak a sofőr néz meredten maga elé.....”
 • 20. hehe08 2009. augusztus 11. 23:13
  „<moderálva durva>
  gondolom ha az ő családtagjukat szivatta volna meg valaki akkor hangosan köpködnének.....”
 • 19. pmc 2009. augusztus 11. 22:02
  „"A sofőr teljesen jogosan járt el - válaszolta a felvetésre Rombai László"

  biztos , de azért méltányosság is van a világon ,meg emberség is
  Rombai Lászlónak ezek ismeretlen fogalmak...”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirschler Rezsőnek szívügye maradt a színház

Sopron - Sopron szép, virágos, gondozott város, ami folyamatosan fejlődik – válaszolt a… Tovább olvasom