Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Vizsgálják a jegyzőkönyvet Fertődön - Feljelentés a rendőrségen

A megyei kormányhivatal folytatott le egy vizsgálatot Fertődön. Bűncselekmény alapos gyanúja miatt tettek feljelentést.
  
A közelmúltban Irinkov D. Mihály tett bejelentést a megyei kormányhivatalnál. Ennek előzménye, még a helyi képviselő testület július 16-i üléséig nyúlik vissza.

Az egyik napirendi pont a közétkeztetéséről szólt. Ekkor a polgármester kifejtette, a szűkös határidők miatt azonnal el kel kezdeni a közbeszerzési eljárását.

- A Közbeszerzési Értesítőben a felhívás azonban csak egy hónap múlva jelent meg - kezdte Irinkov D. Mihály. - Meglátásunk szerint az abban szereplő határidők miatt ezzel a kérdéssel az új testület is ráért volna foglalkozni. Így felmerült bennem, hogy a polgármester félrevezette a képviselőket, illetve az ülésen részt vevő hallgatóságot, továbbá a televíziós közvetítést nézőket.

Ráadásul a bejelentés megtételének napjáig nem kaptunk bővebb információt arról, hogy miként oldják meg a városban a közétkeztetést.

Az ügyben a megyei kormányhivatal folytatta le a törvényességi eljárást. Megállapította: a meghozott képviselő testületi döntés szabályos volt, ezt nem is kifogásolta.

Az már kevésbé volt rendben, hogy a jegyzőkönyvbe utólag olyan állítás is bekerült, amely a valóságban nem hangzott el.

- Miután a polgármester lezárta a napirendi pontot, a jegyzőkönyvben később már nem lehet módosítani - folytatta Irinkov D. Mihály. - A rossz tájékoztatás egyébként a Haydn Kft., mint a közétkeztetést akkor ellátó vállalkozás inkasszójával volt kapcsolatos. Hozzá kell tennem, a beadványom nem erről szólt, mindez a vizsgálat során derült ki.

A polgármester a testületi ülést követően, miután rájött a tévedésére, arra kérte a megjelent két TV társaságot, hogy a kamera előtt mondhassa el a jó részt. A kifogásolt szövegrész egyébként dőlt betűvel szerepelt a jegyzőkönyvben.

Irinkov D. Mihály a vizsgálat megállapításira hivatkozva kifejtette: a képviselő-testület üléséről készült jegyzőkönyvben kizárólag az ülésen elhangzottak szerepelhetnek. Az ide vonatkozó törvény megfelelő rendelkezései nem adnak felhatalmazást arra, hogy az ülés berekesztését követő hozzászólást, megjegyzést jelenítsenek meg.

Emiatt a polgármester és a jegyző jogszabálysértést követtek el. S bűncselekmény alapos gyanúja miatt feljelentést tettek a Soproni Rendőrkapitányságon - emelte ki Irinkov D. Mihály.

Megkeresésünkre a megyei kormányhivatalnál megerősítették: az ügyben valóban folytattak vizsgálatot Fertődön. Egyúttal törvényességi felhívást is intéztek a polgármesterhez és a jegyzőhöz. A kézbesítéstől számított harminc napon belül ezeket kötelesek megvizsgálniuk és a megadott határidőn belül az annak alapján tett intézkedéséről, vagy egyet nem értéséről a kormányhivatalt írásban tájékoztatniuk kell.

- A kormányhivatal a törvényességi felügyeleti eljárás során észleltek alapján a nyomozó hatósághoz is fordult - zárult a hivatalos közlemény.

Az ügyben portálunk megkereste Kocsis Ferenc polgármestert, aki azt közölte: az ügyben egyelőre nem kívánnak nyilatkozni.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Kisalföld városismereti vetélkedője

A kérdéseket a Soproni Múzeum munkatársai állították össze, a város egy-egy körzetére koncentrálva.… Tovább olvasom