Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Vizsgálat indul az újszülöttosztályokon a szombathelyi csecsemőlopás kapcsán

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el a kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban az egészségügyért felelős államtitkár.
Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az újszülöttosztályokon Zombor Gábor  egészségügyért felelős államtitkár - közölte az Emberi Erőforrások  Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága pénteken.
   
A közlemény szerint az államtitkár csütörtökön rendelt el  soron kívüli vizsgálatot a kórházak őrzés-védelmével, biztonsági  rendszereinek működésével kapcsolatban, különös tekintettel az  intézmények újszülöttosztályaira.   

Kitértek arra: az államtitkár a közeljövőben személyesen is  tájékozódik a kórházak biztonsági rendszereiről annak érdekében,  hogy továbbra is maradéktalanul biztosított legyen a betegellátás  zavartalansága.  
   
Szerdán elvittek egy újszülöttet a szombathelyi Markusovszky  Kórház szülészeti osztályáról. Az egynapos kislányt a rendőrök egy  órán belül egészségesen megtalálták a városban, és a mentőszolgálat  közreműködésével visszavitték a kórházba.  
   
A nyomozás során kiderült, hogy az újszülöttet egy 38 éves  szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse vitte el a kórházból,  azzal a szándékkal, hogy megtartsa. Egyelőre nem tudni, hogyan  jutottak be a kórházba, és milyen körülmények között vették magukhoz  a gyermeketCsütörtökön írtuk:

Egy szombathelyi egészségügyi intézmény szülészeti osztályának ápolónője csütörtökön 16 óra 45 perckor telefonon tett bejelentést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint aznap 16 óra körüli időben, egy előző nap született csecsemő ismeretlen körülmények között eltűnt - olvasható a police.hu-n.

A rendőrség az ügyben haladéktalanul megtette az elsődleges intézkedéseket. Az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra, hogy a csecsemőt ismeretlen személyek vitték el a kórházból.

Itt találták meg a rendőrök a kisbabát. Fotó: police.hu
Ebben a szobában volt az elvitt kisbaba. Fotó: police.hu


Személyazonosságukat, valamint tartózkodási helyüket rövid időn belül megállapították a nyomozók, akik a bejelentést követő egy órán belül Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik lakóházának első emeleti lakásában megtalálták az eltűnt gyermeket és elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves P-K. Zoltánt és a 38 éves C. O. Klárát.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai az újszülött kislányt a helyszínről azonnal kórházba vitték.

A rendőrök a szombathelyi férfit és az ugyancsak helybeli nőt előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A nyugat.hu úgy tudja, véletlenszerűen vittek el a szülészetről egy kislányt Szombathelyen egy 38 éves anyának, aki tavasszal elvetélt. Véletlen, hogy egy szomszédban lakó nő csecsemőjét vitték el.

A tett lehetséges okairól szóló tudósítás itt érhető el >>

Korábban írtuk:

A nyugat.hu megerősített információja szerint eltűnt egy újszülött a szombathelyi kórházból. A rendőrök őt keresve jutottak el a Váci Mihály utcai társasházhoz, aminek az első emeleti lakásában épségben megtalálták a babát, akivel mentő robogott a kórházba.

Ebben a szombathelyi társasházban találták meg a rendőrök a csecsemőt. Fotó: nyugat.hu
Ebben a szombathelyi társasházban találták meg a rendőrök a csecsemőt. Fotó: nyugat.huSzemtanúk állítása alapján a rendőrök elvitték a lakásban lakó, saját elmondása alapján terhes nőt és négy fiát, valamint a család kutyáját is.

A portál úgy tudja, a 15-18 év közötti fiúkat megbilincselték, egyikőjük hevesen ellenállt.

A teljes írás itt olvasható el >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját otthonában lopták meg a soproni nyugdíjast

Trükkös tolvajok kifosztották a neves bokszoló és edző, Gyevát Gyula özvegyét az Ibolya úton. Tovább olvasom