Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Vizsgál a számvevőszék

Átfogó vizsgálatot tart ezekben a hetekben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a soproni önkormányzatnál.
Az önkormányzat gazdálkodási rendszerének átfogó ellenőrzését végzi az Állami Számvevőszék Sopronban. A munka már hetekkel ezelőtt megkezdődött. A program szerint összesen 134 ellenőri napot tervez az ÁSZ. Az ellenőrzés azt hivatott megállapítani, hogy törvényesen gazdálkodik-e az önkormányzat, illetve mennyire biztosítottak az ezt ellenőrző mechanizmusok, milyen hatékonysággal működnek, illetve hogy megfelelően segítették-e a gazdálkodás szabályszerű végrehajtását, a közigazgatási rendszer hatékonyságát. A szakemberek azt is vizsgálják, hogy a feladatokhoz a szükséges pénzügyi források milyen mértékben és módon állnak az önkormányzat rendelkezésére.

Mint megtudtuk, nem rendkívüli, hanem tervezett vizsgálatról van szó, a soproni illeszkedik a többi városi önkormányzat gazdálkodási rendszerének átfogó ellenőrzéséhez. Az azonos program és módszer biztosítja a helyi sajátosságok bemutatása mellett az összehasonlíthatóságot is. Sopronban a feladatok sokrétűsége és az ehhez kapcsolódó kiadások-bevételek, valamint a vagyon aránya indokolja, hogy az átfogó ellenőrzés keretében önálló számvevőszéki jelentés készüljön.

Dr. Dobos József jegyző a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a számvevőszék szakemberei gyakorlatilag minden – gazdálkodással, közbeszerzéssel összefüggő – területet vizsgálnak. Várhatóan augusztus végéig dolgoznak Sopronban. Ezt követően készítik el írásos beszámolójukat, amelyre meghatározott időn belül reagálhat a város. A végleges jelentés november 20-ig készül el, amelyet nyilvánosságra hoznak és megtekinthető lesz az Állami Számvevőszék honlapján is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzletek és lakások épülhetnek

A Felsőlövér utcában és a környéken lakók megosztottak. Sokan szeretnék, ha mielőbb felépülne egy új mini szolgáltatóház, mások pedig ellenzik, mondván, csak lakásokkal együtt érné meg a beruházás, ezért növekedne a zsúfoltság a város védett övezetében. Közben a valamikori ABC már évek óta nem működik, az épület állaga romlik, a környék szégyene. Tovább olvasom