Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Vízforgató a medencében

Vízforgató a medencébenElkészült a Hegykőn először végzett turisztikai felmérés elemzése.

A faluba látogatók túlnyomó többsége elégedett a vendéglátás színvonalával – hangzott el a hegykői Tornácos fogadóban rendezett helyi idegenforgalmi fórumon. A hegykői idegenforgalom egyre szebb eredményeket ér el. Míg 2003-ban negyvenezer vendégéjszakát regisztráltak a falu kereskedelmi szálláshelyein, addig ez a szám 2004-ben ötvenkilencezerre növekedett. Az idegenforgalmi adóbevétel – az állami támogatással együtt – elérte a 39 millió forintot. A még sikeresebb jövő érdekében rendezett tegnapi kerekasztal-megbeszélésen az idegenforgalomban érdekelt vállalkozók és az önkormányzat vezetői időszerű turisztikai kérdéseket vitattak meg.

Szívesen visszatérnek

A fórumon dr. Jakab Zsolt jegyző ismertette a falu kereskedelmi szálláshelyein végzett magyar, német és angol nyelvű turisztikai felmérés eredményeit. Hatszáz kérdőívet osztottak ki külföldi és hazai vendégek között. Kérték véleményüket, javaslataikat. – Kiderült, hogy Hegykőt leginkább barát, ismerős ajánlására, illetve az internetről választják célpontul a turisták, akiknek 80 százaléka külföldi. A kiszolgálással, a vendéglátással és általánosságban a hegykői tartózkodással meg vannak elégedve a vendégek.

Több mint nyolcvan százalékuk jelezte, hogy szívesen visszatér majd a faluba. Ugyanakkor néhányan hiányolták a vízforgató berendezést a fürdőben, a külterületet sok helyütt gondozatlannak látták. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy több kulturális programra van szükség. A jobbító észrevételek alapján természetesen intézkedünk a hiányosságok kiküszöbölése érdekében – összegzett dr. Jakab Zsolt. 

Szállodát is építenek

– Hegykő legfontosabb vonzereje a gyógyvíz, éppen ezért idén is komoly fejlesztéseket valósítunk meg a fürdőben – nyilatkozta Sánta Lajos, a termálfürdőt üzemeltető cég ügyvezetője.  – A mintegy nyolcvanmilliós modernizálás során vízforgató berendezéssel látjuk el a régi sport- és strandmedencét. Az elkövetkező időszakban pedig hat apartmanházat, továbbá egy szállodát is építünk közel egymilliárd forintos beruházással.

Nő a belföldiek aránya

Horváth Gyula öt éve foglalkozik vendéglátással. – Ötven férőhelyes üdülőházunkban a belföldi vendégek száma emelkedett, és úgy néz ki, ez a tendencia idén is folytatódik. Véleményem szerint fontos lenne, hogy ne külön-külön szórólapokon, hanem együtt, igényes kiadványban jelenjen meg a hegykői turisztikai kínálat. A kisebb vendéglátók közé tartoznak Nyerges Károlyék, akik szerint az idei szezonban is szépen alakulnak a szobafoglalások. Náluk közel nyolcvan százalékos volt a kihasználtság, ami jó eredménynek számít. Idén is legalább ezt az arányt várják.

– Optimisták vagyunk, ezért nagy gondot fordítunk fogadónk korszerűsítésére – mondja Hospely Károlyné. – Hegykőn nemcsak a termálfürdő, hanem az idén elkészülő belterületi kerékpárút is további lehetőséggel kecsegteti a helyi idegenforgalom lendületes fejlődését.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvét előtti körkép

Sopronban néhány nappal húsvét előtt már teljes a dömping a különböző boltok polcain. Tovább olvasom