Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Vizesek a jövőről

Havas Andrásról, a soproni vízmű egykori vezérigazgatójáról innovációs díjat nevezett el a Magyar Víziközmű Szövetség.

– A működési hatékonyság növelésével védjük ki a tízszázalékos rezsicsökkentés hatásait – fogalmazott Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke a Sopronban tartott országos konferencia sajtótájékoztatóján.

– Az is kiderült, hogy idén negyedére csökken a víziközmű-szolgáltatók száma, ugyanakkor mindez nem fogja veszélyeztetni a vízszolgáltatás biztonságát. Hat hónapon belül csak működési engedéllyel rendelkezők lehetnek a piacon. Kormányzati cél, hogy ne csak a vízbázis és a kutak legyenek nemzeti tulajdonban, hanem a víziközmű-szolgáltatások is.
Dr. Czakó Lajos az emléktáblánál. Ő dolgozta ki a soproni tisztítótelep technológiáját. Fotó: Magasi
Dr. Czakó Lajos az emléktáblánál. Ő dolgozta ki a soproni tisztítótelep technológiáját. Fotó: Magasi


Rádonyi László, a soproni vízmű vezérigazgatója hozzátette: kötelesség a szolgáltatás színvonalának emelése, az elvárt feladatokhoz való alkalmazkodás.

A sajtótájékoztatón elhangzott: kitüntetés elnevezésével állít emléket Havas Andrásnak, a Soproni Vízmű egykori vezérigazgatójának a Magyar Víziközmű Szövetség. A Havas András Víz és Innovációs Díjat első alkalommal Bene József budapesti okleveles gépésznérnök, doktorandusz fiatalember kapja.

Emléktáblát avattak a tisztítótelepen. Fazekas Sándor miniszter a víz világnapján Lampl Hugó Emlékplakettel tüntette ki dr. Czakó Lajost a „Sopron város szennyvíztisztító telepének korszerűsítése" című pályázatáért. A soproni létesítményben ez alkalomból Lampl Hugó Emlékplakett adományozását megörökítő emléktáblát avattak, minisztériumi tisztviselők jelenlétében.

Dr. Czakó Lajos vegyészmérnökként a soproni szennyvíztisztító telep technológiáját dolgozta ki, együttműködve építő-, illetve gépészmérnök társaival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autót, láncfűrészt loptak - Ivánban találták meg a szajrét

A rendőrök a lopott autót Ivánban megtalálták, az eltulajdonított láncfűrészeket házkutatás során… Tovább olvasom