Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Vízelvezető árkokat építenek

Jánostelep - A soproni önkormányzat határozott lépéseket tesz azért, hogy a jánostelepi lakókörzetben megoldják a csapadékvíz-elvezetését. Ezt tegnap délelőtt a helyszínen jelentette be Simon István alpolgármester.
Az augusztus 20-i nagy esőzés számos pincét öntött el Jánostelepen, ahol jelentős károk keletkeztek, mert nem megoldott a csapadékvíz-elvezetése. Erről akkor személyesen is meggyőződött az alpolgármester. Annak érdekében, hogy minél előbb megoldódjon a probléma, az önkormányzat pénzügyileg is támogatja a vízelvezető árkok megépítését. A jelen lévő szakemberek mintegy négyezer méter hosszúságúra becsülték a leendő árkok hosszát. Minden bizonnyal a lakóknak is a pénztárcájukba kell nyúlniuk, mert a házak előtti átereszek kialakítása őket terheli majd.

– A vízelevezetésről már készültek tervek – mondta Simon István. – A szakemberek most ismételten áttekintik, s a várható költségek függvényében döntünk az önkormányzati hozzájárulás mértékéről.
Jánostelep – sajnos éppúgy, mint a többi új soproni lakóterület – nem rendelkezik teljes infrastruktúrával. Nemcsak a vízelvezetés nem megoldott, de nincsenek kiépített utak és járdák sem. Esős időben gyakorlatilag megközelíthetetlenek a házak. A közutak kiépítése azonban a tulajdonosok feladata lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbafúrás Nagycenk nélkül

Nagycenk–Sopron - A nagycenki önkormányzat módosította rendezési tervét, így elviekben a… Tovább olvasom