Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Víz Világnapja Sopronban - Két markoló van! Mit szóltok? - fotók

Gyerekkacajtól hangos és lufis gyermek csoportokkal teli volt Sopronban a vasútállomás környéke.

A nyomok a Soproni Vízmű Zrt. Bartók Béla utcai központi telephelyéhez vezettek. A társaság hagyományos Víz Világnapi nyílt napját tartotta, amelyre a nap folyamán közel 900 óvodás gyermek és iskolás diák látogatott el.

A résztvevőket színes, korosztályonként változó programokxyykal várták, bemutatva a társaság tevékenységeit, mindennapjait: a munkagépektől és a vízbekötésektől a szennyvízhálózatig, a vízbázisoktól a vízszintmérésen át a laboros kísérletekig, valamint a földmérésen, vízvezeték keresésen át a vízmérő hitelesítésig.

„Két markoló van! Mit szóltok? Ez fantasztikus" kiáltott fel egy kísérő tanárnő az udvar hátuljához érve.

Érthető, hiszen a legkisebbek között idén is a markoló és a traktor volt a sláger. Lányok és fiúk egyaránt csillogó szemekkel lapátolták a homokot, forgatták a munkagépek kormányát.

Víz Világnapja Sopronban


A nagyobbakat leginkább a színváltós laboros kísérletek nyűgözték le, de örömmel versenyeztek a csőkirakókban is. Játékos formában ismerkedtek meg bekötésekkel, csövekkel és mérőkkel, és tanultak hasznos információkat a vízről, víztakarékosságról, vízellátásról és szennyvízkezelésről is.

A programokat kvíz játék zárta és megtekinthető volt „Az ivóvíz jövője, a jövő ivóvize" címmel meghirdetett rajzpályázatra érkezett alkotásokból készített kiállítás.

A Soproni Vízmű Zrt.-nél úgy vélik, nem lehet elég korán kezdeni a gyermekek szemléletformálását, környezettudatos gondolkodásra nevelését. A vízzel való takarékosság, valamint vízkészleteink és élővizeink védelmének hangsúlyozása a legfontosabb feladat.

A társaság bízik abban, hogy a nyílt napi programokkal – a szemléletformálás és a környezettudatos gondolkodásra nevelés mellett – sikerül megismertetni a gyerekekkel a vízellátás és a szennyvízelvezetés fontosságát és talán néhányan kedvet kapnak ahhoz is, hogy felnőve ezen a területen dolgozzanak és munkatársai legyenek a Soproni Vízműnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turisztikai konferencia - Sopron, a tékozló város

Sopron az évi közel négyszázezer vendégéjszakájával a kilencedik legnépszerűbb turisztikai célpont… Tovább olvasom