Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Víz világnapi pályázatok és nyílt nap a soproni vízműnél

A Víz Világnapja alkalomából a Soproni Vízmű Zrt. rajzpályázatot hirdet, valamint nyílt napot tart a soproni szennyvíztisztító telepen.

A társaság működési területén lévő iskolák és óvodák körében került meghirdetésre a pályázat, amelynek témája a Víz Világnapja 2013. évi jelmondatához kapcsolódik, amely így szól:

„A nemzetközi vízügyi együttműködés éve! - Jusson a Földön mindenkinek tiszta ivóvíz!"

A társaság maximálisan A/3-as méretben várja a pályázó gyermekek rajzait. A pályázaton mindenki egy művel indulhat. A pályamunkák a Soproni Vízmű Zrt. tulajdonába kerülnek, amelyeket kiadványaikban, honlapjukon tesznek közzé.

Az elkészített alkotásokat, a hozzájuk tartozó dokumentációval (név, település neve, óvoda/iskola, osztály/csoport, életkor, kapcsolattartó személy neve és telefonszáma, e-mail címe), március 22-ig kell eljuttatni a társasághoz.

Eredményhirdetésre óvodás, alsó és felső tagozatos kategóriákban kerül sor. Továbbá a legsikeresebb alkotásokat március 29-én a társaság Facebook oldalán teszik közzé, ahol közönségszavazás útján újabb díjazottakat választanak.

Március 22-én, pénteken délelőtt 8 órától a vízmű a soproni szennyvíztisztító telepre szervezett nyílt napra várja az osztályfőnökök, szaktanárok kíséretében érkező felső tagozatos és középiskolás diákokat. Az érdeklődő tanulók az előadások és a telep bemutatása által betekinthetnek a szennyvízkezeléssel és a szennyvíztisztítással kapcsolatos folyamatokba, tennivalókba.

Az egy óra időtartamú program a következőket foglalja magába:

• előadás a szennyvízelvezetésről és szennyvízkezelésről,

• kérdések – válaszok, KVÍZ játék,

• mikroszkópos vízvizsgálat,

• csatornakamerás autó bemutatása (kipróbálási lehetőséggel),
• telephely megtekintése.

A részvételi szándék a várható létszám és a résztvevők életkorának megjelölésével az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezhető március 20-ig: Szanyi Lívia személyügyi osztályvezető 99/519-126., sopronivizmu@sopronivizmu.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE: döntetlen a tavaszi nyitányon

Remekül előkészített pálya várta a csapatokat a labdarúgó NB II Nyugati-csoportjának nyitányán Sopronban. Tovább olvasom