Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Vitorlát bontottak és tavat koszorúztak a Fertőn

Fertő-tó - A hagyományokhoz híven, a tó megkoszorúzásával, a Himnusz eléneklésével, zászlófelvonással és pisztolylövéssel, valamint az első versenyfutamok indításával nyitották meg ünnepélyesen a Fertő tó vitorlás szezonját vasárnap délelőtt.
– Szövetségünk öt Fertő tavi vitorlás egyesületet fog össze, aktív vitorlázóink száma megközelíti a kétszázötvenet. Ám e szám sokszorosát teszik ki azok, akik a szövetségen keresztül kötődnek a Fertő tóhoz – nyilatkozta lapunknak a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke, ifj. Schneider István a szezonnyitó ünnepségen.– Idén abban bízunk, hogy a Fertő tó immár elkészült rendezési terve alapján sikerül hosszú távú használatba vételi jogra vonatkozó szerződést kötni a terület tulajdonosával, az állammal, illetve a kezelői jogok gyakorlójával, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal, továbbá a terület bérlőjével, a soproni vízművel. Az érintettekkel, valamint a soproni önkormányzattal korrekt a kapcsolatunk. Reménykedünk, hogy a leendő szerződésre alapozva lehetőségünk lesz a jövőben olyan beruházásokat létrehozni, amelyek a Fertő tavi vitorlázó sport minőségi és mennyiségi színvonalát erősítik.Az évadnyitón Rákóczi József városi sportfelügyelő kifejtette: a rendezési terv megléte uniós források igénylését is jelenti majd, s ezáltal a Fertő magyar oldalának felvirágzása is várható.


– Egy korábban elnyert pályázatnak köszönhetően, a szövetség immár az olimpiai hajóosztállyal, a Laser Radial-lal is rendelkezik, a hagyományos Cadet-, Optimist-, Finn-Dinghy és a Kalóz mellett – tájékoztatott dr. Márkus István, a szövetség titkára. – A hagyományos vitorlásversenyek mellett – hosszú szünet után – a nyár folyamán ismét lesz rádióirányítású vitorlás hajómodell-verseny, a soproni modellező klub és a vitorlás szövetség együttműködésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abdai: Hátrány érte Sopront

Világossá vált, Sopronban egyedül az önkormányzat fideszes vezetése küzd azért, hogy a belváros… Tovább olvasom