Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Vitorlás-világjátékok a Fertő tavon

A világ minden részéről érkező vitorlázók mérik össze erejüket Európa legnagyobb síkvidéki taván május 10–20. között. A Fertő tó ad ugyanis otthont az idei vitorlás-világjátékoknak.
A Fertő tó – amely a Garda-tó mellett Európa legszélbiztosabb tava – 2006. május 10–20. között lesz a világjáték helyszíne. 71 ország több mint 800 aktív versenyző – közöttük olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, valamint női vitorlázók – érkezik Burgenlandba, hogy különböző olimpiai hajóosztályokban küzdjenek meg a világbajnoki címért.

Az olimpiai hajóosztályok – Laser, 470, 49-es, Neil Pryde RS:X –, valamint a csapat és a kéttestű kategória is izgalmas versenyeket ígér.

A világjátékokat Ausztria kiemelkedő sporteseményei között tartják számon. Százezer vendéget várnak a régióba. A regatták küzdelmén kívül kísérőprogramok és szárazföldi látnivalók csalogatják emberek ezreit a tópartra. Osztrák és nemzetközi sztárok várják az érdeklődőket, a nádépítészet művészei Sásonyban (Breitenbrunn) találkoznak, a homokszobrászok pedig többméteres alkotásokat készítenek Nezsider (Neusiedl am See) „homokvidékén". A sárkányrepülés csillagai Pátfaluban (Podersdorf) mutatják be tudásuk legjavát.

A gyermekeket és a családokat változatos program várja Védenyben (Weiden am See), a festői szépségű Ruszton (Rust) Burgenland borát, valamint az udvari hangversenyekkel tarkított kulturális életet állítják reflektorfénybe. A 11 euróba kerülő napi bérlet tulajdonosát a rendszeresített buszjáratok és kompok egyik helyszínről a másikra viszik. Az Európa legnagyobb síkvidéki tava körül fekvő régió ebből a sporteseményből mindenképpen sokat profitál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telített lakáspiac

Csökken a kereslet az új építésű lakások iránt, ezen a különböző otthonteremtő hitelek sem változtatnak. Az újságok hirdetési rovatai ontják az ajánlatokat, de a vállalkozók nem adják fel, futnak a pénzük után, újabb és újabb házakat építenek. Mindenki arra számított, hogy uniós csatlakozásunk fellendítheti a külföldi keresletet, de nem így lett. Tovább olvasom