Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Vita a villáról

Folytatódik a „párbaj" Biczi László (MSZP) és Mágel Ágost (Fidesz) önkormányzati képviselők között a Wallner-villáról.
Az ügy előzményéhez tartozik, hogy Biczi László egy korábbi sajtótájékoztatón kifogásolta, miért változott meg a fideszes képviselő véleménye, amikor ellenzéki politikusként még azt tartotta fontosnak, hogy „a Villa sor 4. szám alatti villát a város tartsa meg vendégház, vagy egyéb célra". Erre reagálva Mágel Ágost kifejtette, téves Biczi László azon információja, miszerint ő korábban a villa megtartása mellett állt ki. A szocialista képviselő ezt nem hagyta annyiban, és előkereste a 2005. szeptember elsejei közgyűlés jegyzőkönyvéből a véleménye szerint őt igazoló részeket.

„ Hruby József alpolgármester: Mágel Ágost képviselő úrtól szeretném megkérdezni, hogy milyen funkciót szánna a felújított háznak?
Mágel Ágost képviselő: Amennyiben a városi költségvetésből újítjuk fel az épületet, akkor vendégház vagy egyéb városi célokat szolgáló épület lehet..."

– Valóban ezt mondtam – válaszolta érdeklődésünkre Mágel Ágost. – Úgy látszik, elkerülte képviselőtársam figyelmét a „lehet" szó, amely feltételes módot jelent a magyar nyelvben. A lehet nem ugyanaz, mint a legyen. Ott, abban a helyzetben, amikor a városvezetés lesöpörte a 3 milliós állagmegóvásról szóló indítványomat, mindenáron valamilyen választ szerettek volna kicsikarni belőlem. Arról nem beszélve, hogy 2005-ben még nem sejtettük, milyen hatalmas adósságot örököl az új városvezetés a szocialistáktól. Ezért – és a kormány megszorító intézkedései miatt – indokolt a 90 millióért felújított villa értékesítése.
(Szerkesztőségünk a képviselők közötti vitát ezzel lezártnak tekinti.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elküldik a közönségkedvenceket

Tíz soproni színésszel levélben tudatta az új színigazgató, Darvasi Ilona, hogy a következő évadban nem számít a munkájukra. A döntés meglepő, hiszen közönségkedvenceket érint. Az elbocsátottak között van a fiatalok sztárja, Varga Gábor, a férfiak kedvence, Varga Szilvia, de elmegy a színházból az elmúlt évadok egyik legsikeresebb színésze, Selmeczi Roland is... Tovább olvasom