Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Vita a mélygarázsról

Hosszas vita alakult ki a közgyűlésen a Sopron Holding Vagyonkezelő Rt. szervezeti felépítéséről szóló előterjesztés nyomán.

Hosszas vita alakult ki a közgyűlésen a Sopron Holding Vagyonkezelő Rt. szervezeti felépítéséről szóló előterjesztés nyomán. Dr. Molnár Ágnes (Polgári Összefogás) tömören fogalmazott: „Huszonötmilliót költünk, de nem tudjuk, mire." Több ellenzéki képviselő kifogásolta az elemző tanulmány hiányát. Így nincs reális képük arról, milyen hatást fog gyakorolni az rt. a helyi gazdasági életre, továbbá milyen bevételekkel és kiadásokkal számolhat a gazdasági társaság.

– A vagyonkezelő rt. úgy jött létre, hogy előtte még csak egyszerűsített gazdasági számítás sem történt. Ilyen körülmények között indokolt lenne, hogy az rt. igazgatóságát a koalícióból és az ellenzékből azonos számú delegált alkossa – mutatott rá Havas András.

Havas András ismét szóba hozta a város gazdasági koncepciójának hiányát. Hruby József alpolgármester hangsúlyozta: a holding feladata, hogy a város tőkeként hasznosítható vagyonával  szakszerűen, a közgyűlés döntései által megszabott keretek között, gazdasági haszon elérésével tevékenykedjen. Hozzátette: jóllehet a vagyonkezelő rt. átvállal bizonyos feladatokat és szolgáltatásokat az önkormányzati cégektől, mégsem tervezik e kft.-k önállóságának megszüntetését.

A Jereván-lakótelep közrendjének és közbiztonságának erősítése céljából hamarosan állandó rendőrőrs kezdi meg működését a Teleki Pál utca 20. szám alatt – vált bizonyossá a soproni képviselő-testület tegnapi közgyűlésén. Ennek érdekében a város ingyenesen bocsátja a rendőrkapitányság rendelkezésére az egyik 66 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú helyiségcsoportját. Június folyamán már meg is kezdheti munkáját a lakótelepi rendőrőrs.

Lezáratlanul maradt az Ikva-parti lakópark ügye, sőt, felvetődött a gondolat: az adott területre a lakótelepen élők számára sportcsarnokot, jégpályát, szabadidős létesítményeket kellene építeni. 
Szintén élénk vita jellemezte a Petőfi térre tervezett mélygarázs ügyét. Amellett, hogy városfejlesztési szempontból senki nem vitatta a tervezett létesítmény jogosságát, a kivitelezéssel és a finanszírozással kapcsolatban a pénzügyi bizottság elnöke, Havas András karakánul fogalmazott: „Miért kell egy külső beruházó és fővállalkozó rt.-vel közösködni, miért nem csinálja meg a mélygarázst egyedül a város?" A képviselők többsége azonban jóváhagyta azt a határozatot, amely felhatalmazza a polgármestert az érintett budapesti céggel közös megállapodás tervezetének kidolgozására.

A soproni képviselők a tegnapi közgyűlésen a kupagyőzelmet aratott Matáv FC futballcsapatát – a Sopronért díj mellett – tízmillió forintos jutalomban is részesítették. Az ünnepélyes díjátadásra ma délután öt órakor kerül sor a stadionban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavazás dönthet a sztrádáról

A Sopronhoz közeli osztrák falvak hevesen tiltakoznak a A3-as autópálya magyar határig tartó szakaszának tervezett nyomvonala ellen. Leginkább Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) emelte fel a szavát az ügyben, de a lakosság egy része Kelénpatakon (Klingenbach), Cinfalván (Siegendorf) és Zárányban (Zagersdorf) is az autópályát ellenzők mellé állt. Tovább olvasom