Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Visszavonták az orvos engedélyét Sopronban - megszólal dr. Bedi Csilla

Dr. Bedi Csilla gyermekgyógyász vállalkozásának működési engedélyét visszavonta az ÁNTSZ, mert nem fogadta el a soproni önkormányzat által kiküldött szerződés feltételeit. A doktornő nem dolgozhat eddigi körzetében.


A soproni önkormányzat másfél évvel ezelőtt új szerződéstervezetet küldött ki a városban praktizáló 39 házi- és gyermekorvosnak, ami teljes egészében megegyezett a korábban érvényben lévővel. Ezt 38-an aláírták, így továbbra is gyógyíthatnak. Dr. Bedi Csilla gyermekgyógyász esetében nem jött létre megegyezés.

– A törvény előírja, hogy az orvosokkal kötött megállapodásnak rendelkeznie kell a szerződés felmondásakor a kártalanítás, kártérítés módjáról – mondta el a kisalfold.hu-nak dr. Bedi Csilla gyermekgyógyász.

– A megküldött tervezet azonban konkrétan ezt nem mondja ki. Annak idején több milliót fizettem a praxisjogomért, így ha nem gyógyíthatok tovább a körzetemben, elvesztem ezt az összeget, a megélhetésemet, a munkalehetőséget. Ez az állapot számomra elfogadhatatlan. Egy ideig bírjuk még a családi tartalékból, de sürgősen új munka után kell néznem, ami a meglévő praxisjogom miatt Magyarországon lehetetlen.
A doktornő hozzátette, az ÁNTSZ a vállalkozás működési engedélyének érvényben tartásához az önkormányzati szerződést fogadja csak el. Mivel ilyet nem tudott bemutatni, visszavonták. Ugyanakkor a háziorvosi feladatok ellátására az önálló orvosi törvény kötelezi, de azt ilyen körülmények között tb-finanszírozás nélkül kellene teljesítenie. Magánrendelést augusztus elejéig tarthat a Lenkey úti rendelőben, addig a praxisjogból adódóan korlátozott feltételekkel ingyen ellátja a körzetébe tartozó, őt felkereső betegeket. Ezt követően azonban a berendezéseit, műszereit el kell vinnie.

Dr. Bedi Csilla augusztus elejéig tarthat magánrendelést ebben a rendelőben, ahol éppen Márkot vizsgálja. Fotó: Magasi
Dr. Bedi Csilla augusztus elejéig tarthat magánrendelést ebben a rendelőben, ahol éppen Márkot vizsgálja. Fotó: Magasi

– Most más kezeli a betegeket – folytatta Bedi Csilla. – A betegeim adatait kizárólag a hivatalos helyettesemnek adhatom ki. Mivel nincs működési engedélyem, ilyen személy sincs. Álláspontom szerint a betegeim adatait csak akkor adhatnám át, ha eladnám a praxisjogomat, amit nem szeretnék megtenni. Ameddig a praxisjogom megvan, jogszerűen ebben a körzetben más orvos nem gyógyíthat, a feladatot csak velem láttathatja el az önkormányzat. Ha más módon nem sikerül, a bíróságon szeretném az igazamat bebizonyítani, mert két törvény is arra kötelez, hogy csak egymással köthetünk szerződést – jelentette ki a doktornő.

Az ügyben a városháza hivatalos közleményt adott ki. „Az ÁNTSZ ideiglenes orvost kijelölő intézkedése azért vált szükségessé, mert a bíróság jogerős döntésével dr. Bedi Csilla cégének működési engedélye visszavonásra került. A város valamennyi háziorvosának, így dr. Bedi Csillának is feladat-ellátási szerződést ajánlott az önkormányzat. Ezt a háziorvosok aláírták, egyedül a doktornő nem volt hajlandó erre, annak ellenére sem, hogy az önkormányzat az eltelt másfél évben többször kérte tőle. Az ügyben bírósághoz fordult, a bíróság pedig jogerős ítéletében jogszerűnek találta az ÁNTSZ határozatát, amelyben az visszavonta dr. Bedi Csilla cégének működési engedélyét. Ez tette szükségessé, hogy az ÁNTSZ a 7. számú körzet gyermekorvosi feladatainak ellátására helyettest jelöljön ki. Ezzel összefüggésben az önkormányzat visszautasít minden olyan valótlan állítást, amely a szülőket és a közvéleményt félrevezeti" – olvasható a közleményben.


 Ideiglenes orvos. Az ÁNTSZ a folyamatos betegellátás biztosítása érdekében a 7. számú házi gyermekorvosi körzetben 2013. július 8-tól a gyermekorvosi feladatok ellátására ideiglenesen dr. Mikola Zsuzsannát jelölte ki, aki a Lenkey utca 1–3. I. emeletén rendel az alábbi időpontokban: hétfőn 9.30–12.30-ig, kedden 12.30–15.00-ig, szerdán 10.00–12.30-ig, csütörtökön és pénteken 9.30-tól 12.30-ig. Tanácsadás hétfőn és szerdán 13.30–15.30-ig.Korábban írtuk:

Az ÁNTSZ a folyamatos betegellátás biztosítása érdekében a 7. számú házi gyermekorvosi körzetben 2013. július 8-ától a gyermekorvosi feladatok ellátására ideiglenesen dr. Mikola Zsuzsannát jelölte ki, aki a Lenkey u. 1-3. I. emeletén rendel az alábbi időpontokban: hétfőn 9:30-12:30-ig, kedden 12:30-15:00-ig, szerdán 10:00- 12:30-ig, csütörtökön és pénteken 9:30-tól-12:30-ig. Tanácsadás hétfőn és szerdán 13:30-15:30-ig - olvasható a soproni városháza közleményében.

Az ÁNTSZ intézkedése azért vált szükségessé, mert a bíróság jogerős döntésével dr. Bedi Csilla cégének működési engedélye visszavonásra került.

A város valamennyi háziorvosának, így dr. Bedi Csillának is feladat-ellátási szerződést ajánlott az önkormányzat. Az önkormányzat által felajánlott feladat-ellátási szerződést a háziorvosok aláírták, egyedül dr. Bedi Csilla nem volt hajlandó erre, annak ellenére sem, hogy az önkormányzat az eltelt másfél évben többször kérte ezt tőle.

Az ügyben dr. Bedi Csilla bírósághoz fordult, a bíróság pedig jogerős ítéletében jogszerűnek találta az ÁNTSZ határozatát, amelyben az visszavonta dr. Bedi Csilla cégének működési engedélyét. Ez tette szükségessé, hogy az ÁNTSZ a 7. számú körzet gyermekorvosi feladatainak ellátására helyettest jelöljön ki.

Ezzel összefüggésben az önkormányzat visszautasít minden olyan valótlan állítást, amely a szülőket és a közvéleményt félrevezeti - szögezte le Kuslics Balázs, sajtófőnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három év a bozótvágóval kaszaboló soproni férfinak

Jogerősen három év börtönre ítélték kedden azt soproni fiatalembert, aki 2010 elején bozótvágó késsel többször rásújtott vitapartnerére. Tovább olvasom