Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Visszaélnek a soproni kórházvezetés nevével?

Pénzt kérnek ismeretlenek a soproni Erzsébet oktató kórház vezetése nevében inkubátorra. Az intézmény elhatárolódik a telefonos pénzgyűjtéstől.

– Telefonon felhívott egy nő, aki azt mondta: a kórházvezetés megbízásából telefonál, mert pénzt gyűjtenek inkubátorra – mesélte egy soproni asszony.

– Szívesen adakozom jó célok érdekében, de ezt azért furcsának tartom. Félő, hogy ismeretlenek megpróbálnak visszaélni a kórházvezetés nevével.

Az intézmény elhatárolódik a telefonos pénzgyűjtéstől. Mint mondták, az más kérdés, hogy jól jönne egy új inkubátor, de semmiképpen nem ezt a módját választanák a berendezés beszerzésének. Jó kapcsolatuk van a Soproni Egészségügyi Alapítvánnyal, a karitatív szervezettel évente számba veszik a lehetőségeket. A telefonon való segítségkéréssel sem most, sem a későbbiekben nem fognak élni.

Az alapítvány szervezésében nincs ilyen akció – tudtuk meg a Soproni Egészségügyi Alapítványtól. Közel húszéves működésük során az adók egy százalékából, valamint cégek és magánszemélyek felajánlásaiból több tízmillió forintos műszerbeszerzésekkel támogatták eddig a kórház és más egészségügyi intézmények működését. Örömmel veszik a gondolatot, ha valaki éppen inkubátorra szeretne felajánlást tenni, és az adományozó rendelkezése szerint járnak el. De ezt személyesen kell megtenni, mert szerintük a telefonos megkeresés nem elfogadható eljárás.

Olvasóink írták

 • 4. barka 2010. július 02. 20:43
  „Engem is felhívott az említett nő. Többször is hangsúlyozta, hogy Baranyai igazgató úr megbízásából beszél. Mondtam, hogy személyesen ismerem a kórházigazgatót, s egyébként sem adakozom telefonos felkérés után, így rövidre zártuk a beszélgetést. Udvarias volt, barátságos éppen ezért veszélyes is, és tudta, hogy egy városszerte ismert - pozitív személy - nevében talán sikert érhet el. Azoknál, akik bedőlnek neki... Félek, talált is ilyeneket.”
 • 3. Eüdolgozó 2010. július 02. 18:00
  „Engem is megkerestek a minap! A hölgy még azt is mondta, hogy nyugodtan kérdezzek rá a Baranyai igazgató úrnál a dologra! Mondom okkay, mivel nálunk az intraneten mindez nins fent felejtse is el a számomat sürgősen vagy a rendőrséghez fordulok. Erre a telefonáló hölgy csak annyit mondott, hogy miért vagyok ennyire bizalmatlan amikor jótékony célt szolgálna a befizetésem.”
 • 2. Filtec 2010. július 02. 09:45
  „Szerintem 2010-ben meg lehet állapítani, hogy honnét, milyen számról hívtak.
  Még akkor is, ha rejtett szám volt.
  Gáz csak akkor van, ha nyilvános fülkéből tárcsázott.”
 • 1. máris 2010. július 02. 09:44
  „EMBEREK!!! HÁNYSZOR KELL MÉG LEÍRNI, HOGY NE DŐLJETEK BE!!! TELEFONON, BÁRKI, BÁRMIT MONDHAT! NEM SZABAD ELHINNI! NEKEM IS TELEFONÁLTAK A SZÉLHÁMOSOK, NEM EBBEN AZ ÜGYBEN. ÚGY MEG LEPŐDÖTT A FICKÓ A VÁLASZOMON, HOGY A VALÓ ÉNJÉT KIMUTATVA, KÁROMKODOTT EGYET!!! PEDIG ELŐTTE dr-- KÉNT MUTATKOZOTT BE! IGAZ, HOGY NYÁLAS, PRIMITÍV , HANGON, ÉS HADARVA!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így nézett ki Billy Idol a soproni VOLT koncerten - Galéria

Billy Idol brit rockénekes szórakoztatta a közönséget csötörtök este 18. VOLT fesztiválon a soproni… Tovább olvasom