Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Visszaadták az elkötött csónakokat a bécsi nyugdíjasoknak

A fertőrákosi hajókikötőnél osztrák és magyar rendőrök jelenlétében adták vissza jogos tulajdonosaiknak azokat a csónakokat, amelyeket egy soproni szakács kötött el Fertőmeggyesről még április elején.


A 81 éves Josef Gerstl mödlingi és a 68 éves Friedrich Wotawa bécsi nyugdíjas igencsak megkönnyebbült, amikor csütörtök délután sértetlen állapotban visszakapta a Fertőmeggyesről (Mörbisch) ellopott csónakját. Mint mondták, új korában ezerötszáz, illetve ezer eurót értek a ladikok.

Alig várták a jó időt, hogy ismét csónakba szállhassanak a Fertőn. Ezért is lepődtek meg, mikor az osztrák rendőrség lakhelyükön értesítette őket: ellopott csónakjaik megkerültek, azokat Fertőrákoson vehetik át.

Irány haza – Friedrich Wotawa (b), Jost Peter rendőr és Josef Gerstl a megkerült fertőmeggyesi csónakokkal. Fotó: Magasi
Irány haza – Friedrich Wotawa (b), Jost Peter rendőr és Josef Gerstl a megkerült fertőmeggyesi csónakokkal. Fotó: Magasi

A motorcsónakban ülő 36 éves soproni férfi még ki sem kötött, már várták a rendőrök.
– Fertőrákosról jó szándékú telefonáló közölte a soproni kapitánysággal április elején, hogy egy motorcsónak maga után vontat egy nagyobb csónakot, amelyen egy kisebb is látható – mondta az előzményekről Csendes Klára főtörzszászlós, a bűnügyi osztály nyomozója. – A motorcsónakban ülő 36 éves soproni férfi még ki sem kötött, már várták a rendőrök. Ellene lopás megalapozott gyanúja miatt indítottunk büntetőeljárást, egyszersmind a csónakokról készített fotókat elküldtük a fertőmeggyesi rendőrségnek. Ők derítették ki a csónakok jogos tulajdonosait. Ebben az ügyben is kiváló volt az osztrák rendőrséggel való együttműködés. Mivel folytatjuk a nyomozást, a Fertő osztrák településein az osztrák rendőrség, a magyar oldalon a soproni kapitányság hívja fel a lakosság figyelmét, azonnal jelentsék, ha eltűnt valakinek a csónakja. Feltételezzük ugyanis, nem csak erről az egy esetről lehet szó.

Az adminisztrációt követően Thomas Dravits és Peter Jost, a fertőmeggyesi rendőrség munkatársai járőrhajójukhoz kötötték a csónakokat, ők vontatták vissza azokat az osztrák túlpartra. 

Olvasóink írták

 • 7. info2009* 2010. április 25. 21:57
  „A rend-orseg fo tevekenysegi kore a bun-MEGELOZES lenne. A mar megtortent buncselekmenyeket pedig arra megfelelo nyomozo csoport vegezze. Ideje lenne mar a megelozesre forditani a penzt es idot, akkor kevesebb lenne a buncselekmeny. Hogyan? Nagyon egyszeru. Ejjel-nappal jarorozni.”
 • 6. Jägermeister 2010. április 23. 18:07
  „Hat igen, jobb volna nem altalanositani! De ennek oda-vissza kellene müködni. Igaz, 102 Sopron?”
 • 5. 102Sopron 2010. április 23. 17:21
  „Spectrasoul !
  Erről nagyon csúnya gondolatok jutnak eszembe.........
  Sőt. a sogorkákat inkább ne emlegessül......
  Jobb volna nem általánosítani! ....”
 • 4. Spectrasoul 2010. április 23. 13:08
  „magyar ne lopj.”
 • 3. muskátli 2010. április 23. 12:29
  „Szakács??????????? Kellett neki a csónak, hogy tudjon horgászni, különben nincs mit megfözni! 2 csónak kellett neki, mert nagy fogásra várt! Mi ebben a nem érthetö? Bárkivel elöfordulhat, nem? Aztán ha kihorgászta volna magát, biztos visszavitte volna a csónakokat, és mint becsületes megtaláló még díjban is részesült volna. Dupla nyereség, erre utaznak az emberek manapság!!!!!!!!!!!”
 • 2. H&H 2010. április 23. 11:19
  „Halló rendőrség!!!
  Még van két ilyen csónak a kikötőben!
  (Az baloldaliból két darab kék színben, a jobboldali pirosból 1db)
  Az illető az interneten hirdette őket, de már levette!
  (Majdnem megvettem az egyiket) Huuuu
  Jó munkát a Rendőröknek :-))”
 • 1. kadinka 2010. április 23. 10:45
  „Agyatlan balek!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Himnusz minden időben˝

Ajkán rendezték meg a napokban a Himnusz minden időben című 31. Országos Nagy László Találkozót. Tovább olvasom