Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Virágvölgyi autóbusz-járat indul

Sopron - Egy hónap múlva talán a Virágvölgyet is bekapcsolják a helyi autóbuszos közlekedésbe. Erről szerdán a helyszínen egyeztetett Simon István alpolgármester.
Helyi járatos autóbusz közlekedett szerdán a Virágvölgyi úton. Utasai azonban nem az ott élők voltak, hanem városházi szakemberek, a Volán képviselői és a sajtó munkatársai.

– A Virágvölgyben egyre többen élnek, sok családnak van itt kertje, hétvégi háza. A városrész folyamatosan bővül, fejlődik, s igényként fogalmazódott meg, hogy bekapcsoljuk a helyi járatos autóbuszos közlekedésbe – mondotta Simon István alpolgármester. – A legutóbbi közmeghallgatáson is szóba került ez a kérdés, ezért úgy döntött a városvezetés, hogy szakemberek bevonásával megvizsgáljuk, mit tehetünk. Szeretnénk, ha az autóbuszok egészen a Csőszkunyhó dűlőig mennének.

A próbajárat során kiderült, bár elég keskeny a Virágvölgyi út a Tercia Hubertus Étteremtől a Csőszkunyhó dűlőig, de azért megoldható lenne a buszok közlekedése, viszont nem, vagy csak nagy nehezen tudnának megfordulni a kereszteződésben.

– A helyszínen tapasztaltak alapján az tűnik megoldhatónak, hogy egyelőre a Terciáig közlekednének a buszok, itt lenne a forduló – összegezte a látottakat az alpolgármester. – Persze ehhez is meg kell teremteni a forgalomtechnikai feltéteket, de véleményem szerint egy hónap múlva elindulhat az első járat. Hogy milyen útvonalon, azt a szakemberek döntik el. Nem mondunk le arról, hogy a Csőszkunyó dűlőig meghosszabbítsuk az útvonalat, de a forduló kialakításához egyeztetni kell az érintett telkek tulajdonosaival is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legszebb kerteket díjazták

Sopron - Kiosztották a Virágos Sopronért díjait tegnap. A családi ház kategóriát, miként… Tovább olvasom