Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Virágos Sopron - Az összefogás sikert eredményez

Sokan vannak, akiknek fontos Sopron szép, virágos környezete. A város szépítése érdekében tevékenykedő szervezetekkel és személyekkel közös a munka, közös a törődés és az igyekezet a város szépítésében, de az eredmények és az örömök is közösek.

Egészséges, emberibb környezetért és a virágos Sopronért – ez a jelmondata annak a rendezvénysorozatnak, amely a természeti és az épített környezet érdekében, Sopron szebbé tétele érdekében rendszeresen összegyűjti mindazokat, akik maguk is aktívan akarnak tenni mindezen célokért - írja a sopron.hu.

Sopron szépségében, rendezettségében az is megmutatkozik, hogy rengetegen vannak azok, akik szívesen osztják meg a közösséggel, a közösség érdekében mindazt a tudást, tapasztalatot, amivel rendelkeznek. Ez így van a városszépítés és a környezetvédelem területén működő szervezetek, személyek esetében is.

A GYSEV oktatóterme kicsinek bizonyult az érdeklődők számához képest a mai rendezvényen, ahol a meghirdetett témák között a Városszépítő Egyesület tevékenységéről dr. Józan Tibor, elnök számolt be, arról, hogy az élet minősége és a környezetünk mennyire szoros kapcsolatban áll dr. Varga Mária beszélt, majd Horváth Sándor, nyugalmazott főkertész ismertette az éppen időszerű növényápolási teendőket.

A teljes írás és fotók az eseményről itt >>

Olvasóink írták

 • 14. himbi 2012. március 25. 11:57
  „Az emberek agyában kellene változásnak végbemenni, hogy ne szemeteljenek. Érdekes ha nincs kuka vagy az annyira tele, hogy folyik ki belőle a szemét akkor a saját szemetemet zsebre rakom vagy vissza a táskába. Persze, bosszant, hogy nincsenek kukák nagyon a városban és bosszant, hogy ami van az is szinte mindig tele van. Ugyanakkor úgy gondolom az egészet, hogy mentalitás kérdése az egész. Ugye otthon a lakásban vagy a saját udvarunkban sem szórjuk szanaszét a szemetet?!”
 • 13. benfektes 2012. március 25. 07:52
  „Az a baj hogy a város nem ad pénzt a Holdingnak hogy takaritsák a várost ezen sporolnak. A Holdingtol most is küldtek el soföröket a közterületi résztöl. Az irodistáknak 3xannyi a bére mint egy melosnak mégis öket küldik el.”
 • 12. bogote 2012. március 23. 18:43
  „A város virágos de szemetes és kutyaszaros!!”
 • 11. rotis 2012. március 23. 07:35
  „Csatlakozom az előttem szólókhoz. A szemetelést kellene felszámolni.Sajnos eljutottunk odáig, hogy csak büntetéssel lehet az embereket kordában tartani,mert már rosszabbak,mint az állatok. Oda csinálnak,ahol élnek. Ha meg szólni mersz,örülj, hogy nem vernek le egy-kettőt. A büntetéshez viszont közterületesek kellenének. Ne mondják,hogy nincs rá pénz, amennyi büntetést be lehetne szedni,abból futja a fizetésükre!”
 • 10. zhall 2012. március 23. 06:11
  „Meg tudnák szervezni a takarítást,de nem akarják.A szemetesedények nagy részét beszedték hogy kevesebbet kelljen üríteni,így olcsóbb.A városban a padokat olyan helyre helyezték ahol a lakók takarítanak,ne kelljen az utcaseprőket kiküldeni az önkormányzati fenntartású járdákra,mert a padok környékén a szemetesek híján van a legtöbb elszórt szemét./Pl:Bástyagödör /A Lakó összesöpör,a város szemetét kénytelen betenni a saját kukájába amit ő fizet.És mive a padokat is az ő háza elé csavarozták le,így azt a koszt is vele szedetik össze,és ő fizeti az elszállítását is.Ki van ez találva rendesen...Viszont tavasszal felszedem a padot,és mikor senki sem látja vállamra veszem és elsétálok vele a fennt említett Bástyagödörhöz.Éjjel ne az én ablakom alatt hőbörögjenek a részegek,ne itt aludjanak a csövesek.”
 • 9. Karcsika 2012. március 22. 21:32
  „Re: 7. józanparaszt 2012.03.22. 21:28

  Támogatom.”
 • 8. Karcsika 2012. március 22. 21:29
  „re: 6. Karcsika 2012.03.22. 21:19

  <moderálva> = emberi, állati ürülék, csak én rövidebben írtam le. a=@ volt benne.
  Ja, és sz-szel kezdődött.
  Kéne egy fotóalbumot készíteni most tavasszal, mikor tonna számra áll a retek a városban.
  Lassan olyan érzésem van, mint ha BAZ megyében lennék a putrik körül.”
 • 7. józanparaszt 2012. március 22. 21:28
  „"Egészséges, emberibb környezetért és..." ezokból 10.00-06.00 kitiltani a Belvárosból az átmenö gépkocsiforgalmat, széles sétatereket, jól megtervezett kerékpárúthálózatot, a szemetelökre példás büntetést: pl csikkeldobás: 5000.-, illegális szemétlerakás min.100000.-, visszaesöknek 30 nap közmunka... ennyire egyszerü”
 • 6. Karcsika 2012. március 22. 21:19
  „ 
  A sok virágra költött milliókat a tisztaságra kéne költeni.

  Engem inkább zavar a retek, kosz, szemét, <moderálva> a járdán, csikkek ezrei, mint a virágok hiánya.

  A körforgalmakban legyen csak simán FŰ, mennyivel olcsóbb.
  A maradék pénzt pedig takarításra, szeméttartók legyártására, kihelyezésére fordítsák.”
 • 5. Karcsika 2012. március 22. 21:16
  „Kicsit többet járnának GYALOG a fehér házban dolgozók, természetesen nyitott szemmel, észrevennék, hogy mennyi szemét, törmelék van ebben a városban.
  Régebben volt tisztaság, de manapság undorító.
  Nem igaz, hogy nem tudják megszervezni a takarítást.
  Béna-banda!”
 • 4. andris002 2012. március 22. 20:35
  „Az előttem szólóknak teljes mértékben igaza van. Teljes nemtörődömség van a városban az utcai szemét kezelése szempontjából. Kupacokban áll a szemét mindenhol, ami persze nem a városszépítők hibája. Sehol nem lehet látni egy utcaseprőt se. Ez a cikk meg egy óriási képmutatás! "Sopron szépségében, rendezettségében az is megmutatkozik..." Mi ez? Egyáltalán itt él a cikk írója? Sokkal szebb lehetne ez a város mind a városlakók, mind a turisták számára, ha nem csak azzal törődnének a fejesek, hogy hol lehet pénzt lenyúlni, hanem azzal is, hogy hogyan lehetne jobbá tenni valamit...”
 • 3. 1x2=? 2012. március 22. 18:04
  „EMBER ne "szemetejjjjjj"! Akkor SOPRON szebb lehet(ne).”
 • 2. Spani 2012. március 22. 17:13
  „Szépek és jók a virágok, de a szemetet nem takarják el. Miért szedték be a kihelyezett szemeteseket az utcákról??? Miért nem pótolják őket????? Nem lenne ez is fontos???!!!!???”
 • 1. nága 2012. március 22. 13:54
  „Virágosításban tényleg nagyon sokat fejlődött a város az utóbbi években, mindenki örömére. Még az utcák, közterületek szemetessége ellen kellene nagyon sokat tenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Ikva-sík gyöngyszeme, az Ebergőci láprét - Fotók

A Fertőszentmiklóstól délre, Röjtökmuzsaj mellett elterülő Ebergőcről kevés szó esik. Sokan nem is… Tovább olvasom