Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Világszínvonalú infra-szűrővizsgálat

Egy új, világszínvonalú magyar képalkotó eljárásról és módszerről tartottak tudományos ülést a soproni Erzsébet-kórházban.
Az országban tíz helyen lesz – Sopronban már működik a Patak utcában – olyan humáninfra-vizsgálat, amelynek eredményeként a belső szervek, szervrendszerek működéséről kapunk pontos információkat.

– A humán infradiagnosztika azt a természeti jelenséget használja ki, hogy az egészséges emberi szervezet hőmérséklete – az anyagcsere-folyamatoknak köszönhetően – tartósan 36,7–37,2 Celsius-fok között van – tájékoztatott Wagner István, a soproni szűrővizsgálatokat végző vállalkozás ügyvezetője. – A stabil belső hőmérséklet fenntartásához jelentős hőmennyiséget kell leadnia a szervezetnek, ezért minden pontjáról folyamatosan elektromágneses infravörös tartományú sugárzás lép ki. A kutatások azt bizonyítják, hogy a változó intenzitású sugárzás pontos információkat ad a szervezet működéséről. A Budapesti Műszaki Egyetem szomatológiai (testtani) laboratóriumában dolgozták ki azt a képalkotó eljárást és berendezést, amely az említett jelenség felhasználásával feltérképezi és láthatóvá teszi az emberi testről kisugárzó infravörös hullámokat.

Mint megtudtuk, az infradiagnosztikai vizsgálat nem orvosi eljárás, de a szomatológus a test 32 anatómiai régióját térképezi fel – kivéve szívet és az agyat –, és leírást ad a szervezet aktuális állapotáról, kiemelve a normálistól eltérő működést. Szükség esetén javaslatot tesz szakdiagnosztikai vizsgálatra. A monitorozás mindössze tíz percig tart. A szűrővizsgálat ajánlott például emlőszűrésre, a prosztata és az érrendszer ellenőrzésére, fiataloknál a vázrendszer felmérésére, foggócok feltárására, az izomrendszer és sérülések ellenőrzésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontottak egy védett nyaralót

A Felsőlövér utcában lebontottak néhány napja egy olyan lövért – nyaralót –, amely dr. Kubinszky Mihály építész híres soproni épületeket felsorakoztató könyvének 76. oldalán is szerepel – jelezték szerkesztőségünknek. A XX. század fordulóján épített Weiss-löver a kötet szerint építészetileg érdekes, szimmetrikus helyzetű előépítmény, amely a lövéri építészkultúra szerves részét képezi. Tovább olvasom