Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

VII. Bodzavirág Fesztivál a búcsú hétvégéjén

Fertőboz - A legnagyobb vendégforgalom Fertőbozon már évről évre a Bodzavirág Fesztivál idején van. A falu vezetősége úgy döntött, hogy a rendezvényt az idén a bozi búcsú hétvégéjére teszi, ami az idén május 17-18-án lesz.
A búcsúk a különféle fesztiválok árnyékában a legtöbb településen kezdik elveszíteni jelentőségüket, így jó döntésnek tűnik a kettőt összekötni. Ez az idén Fertőbozon megvalósul, hiszen a hagyományos bozi búcsú hétvégéjén, május 17-18-án kerül megrendezésre a távolabbról is sok érdeklődőt vonzó Bodzavirág Fesztivál. A tavalyihoz hasonlóan most is a Julianus-völgy ad otthont a kirakodóvásárnak, a bodzás ételkülönlegességek kóstolójának, a különféle bemutatóknak.

Szombaton délelőtt 9 órakor a Világörökség nap megnyitójával veszi kezdetét a rendezvénysorozat, s ekkor kerül sor az Európai uniós normáknak megfelelő játszótér avatására is. Délután 1 órától az Ágfalvi Fúvószenekar szórakoztatja a vendégeket, majd fél 2-kor Tóth József polgármester tart ünnepi beszédet. A program délután kettőkor a szomszédos települések kulturális csoportjainak bemutatójával folytatódik, majd a Kurszán Kende Lovasíjász csapat előadása, hastánc és kardos-tánc bemutató következik. A helyszínen készített meleg ételeket, bodzás ételkülönlegességeket délután négy órától kóstolhatják meg a vendégek. A győri Holle anyó Meseszínház előadása öt órakor kezdődik Alíz meseországban címmel. Fél hétkor tombolasorsolás, este nyolctól Bodzabál lesz a Julianus-völgyben.

Vasárnap, május 18-án délután 2 órakor Kálmán Imre atya celebrál szabadtéri búcsúi szentmisét a festői völgyben, és ekkor kerül sor a Mise út felszentelésére is. A napot búcsúi bál zárja.
Mindkét napon Kisbozon, a mázsaház melletti területen láncos és kislovas körhinta, „fa" körhinta, mini quad, óriás csúszda, trambulin, és ugrálóvár várja a gyerekeket.

A belépőjegy, melynek ára elővételben nyolcszáz, a helyszínen ezer forint, egyben tombolaszelvény, és belépőjegy mindkét bálra, illetve feljogosít a völgy rendezvényein való részvételre, és a bodzás ételek és italok kóstolására. A belépés 14 éven aluliaknak, és a fertőbozi nyugdíjasoknak ingyenes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit tud nyújtani Sopron a fogyatékkal élő turistának?

Sopron - Mit tud nyújtani Sopron az ideérkező, fogyatékkal élő turistáknak? Erről cseréltek… Tovább olvasom