Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Vihar: félmilliós kár keletkezett

Vihar miatt elszakadt a lengő vezeték a Harkai úton. A hirtelen keletkezett túlfeszültség félmillió forintos kárt okozott Schlosserné Markó Mariannék elektromos berendezéseiben. Sem az E.ON, sem a biztosító nem akar kártérítést adni.

– Az a nevezetes vihar március 15-én tört ki – idézte fel az előzményeket Schlosserné Markó Mariann. – Az E.ON még aznap este helyreállította az áramszolgáltatást, s csak ezután derült ki, hogy a szakadás következtében keletkezett túlfeszültség tönkretette a tévénket, a számítógépünket, az
automata mosógépünket, a kazánunkat, a mikrót, a hűtőt. Az elektromos vezérlésű garázskapu is működésképtelenné vált.

Amikor jeleztem az áramszolgáltatónak a gondunkat, azt válaszolták levélben, hogy „Jelen igazolást az Önök kérésére kizárólag a biztosító felé történő ügyintézés miatt állítottuk ki és nem jelenti kártérítési felelősségünk elismerését". A biztosítónál – ahová havi 5900 forintot fizetünk – azt mondták, az ügy nem tartozik a kártérítési körükbe. Akkor most kihez forduljunk? – sóhajtott nagyot Schlosserné Markó Mariann.

A biztosítótársaság helyi vezetőjétől megtudtuk, ilyen esetekben az áramszolgáltató feladata a kártérítés. A károk megtérítése az áramszolgáltató biztosítójának a kötelessége.

Egyházi Nikoletta, az áramszolgáltató szóvivője ezzel kapcsolatban a Kisalföldnek elmondta, a panaszosoknak minden esetben írásban kell benyújtaniuk tételes és igazolt kárigényüket. Ezek elbírálásáról írásban tájékoztatják ügyfeleiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres volt a juniális Sopronban - a kirekesztés ellen is szót emeltek

A II. Soproni Nemzeti Juniális több ezer látogatója megadta a választ Kalmár Istvánnak és az… Tovább olvasom