Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Vígoperát játszanak a Petőfiben - fotók

A soproni Petőfi Színházban Rossini Bruschino úr című vígoperájának nyilvános főpróbáját tartják szombaton este 7-kor. A mű a következő évad bérletes programjában is szerepel.

– Először mutatunk be operát a soproni színpadon. Mondhatni, ez lesz Oberfrank Péter karmester, zenei vezetőnk névjegye a Petőfiben. Célunk, hogy a közönséggel megszerettessük ezt a műfajt, ezért is választottunk elsőként vígoperát. Hivatalos bemutatója januárban lesz, de a veszprémi színházban is játsszuk bérletben – nyilatkozta Pataki András színigazgató.

– Rossini első, kis zenekarra írott operái közül való a Bruschino úr. Tíztagú kamarazenekar kíséretében állítjuk színpadra a darabot, magyar nyelven – közölte Oberfrank.

schino úr próbája a Petőfiben. Fotó: Magasi


Sopronban első alkalommal rendez Toronykőy Attila, aki az Állami Operaházban és több nagyvárosban is dolgozott. – A megjelenítés nem lesz hagyományos. Ugyanis a jégkorszakba vittük a cselekményt, amely a félreértések következtében tobzódik a helyzetkomikumban – mondta a rendező.

A női főszerepet Sáfár Orsolya énekli, aki szerepelt már az operaházban, az Erkel Színházban, Győrben is. – Először lépek soproni közönség elé. A rendezés jóvoltából más mozgáskultúra vár megformálásra, mint a tradicionális előadásokon.

– Ennél a műnél nem a megszokott operai kliséket kell elővennünk. Bízunk abban, hogy a közönség megszereti a darabot – említette a főszerepet alakító Cseh Antal.

Savanyu Gergely, a soproni színtársulat tagja is szerepet kapott a darabban. – Alapvetően prózai színész vagyok, viszont számos musicalben játszottam. Rólam, az ifjabb Bruschinóról szól az opera, de csak a vége előtt lépek színpadra, és énekelek egy betétáriát – árulta el a színművész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandok: soproni gyerekeknek féláron

˝Csupa jó hírem van: itt a nyár, meleg van és megkezdődött a vakáció! Most érdemes strandra menni˝ - mondta Simon István alpolgármester. Tovább olvasom