Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Vezetői pályázatokat írnak ki

Sopron - Két soproni óvoda vezetői állására ír ki pályázatot a közgyűlés. A jelenlegi vezetők a tanév végéig látják el az intézmények irányítását, utódaik a következő év elején állhatnak munkába.
A Dózsa György Utcai Óvoda, valamint a Király Jenő Utcai Óvoda vezetője a tanév végétől nyugdíjba vonul. A csütörtöki közgyűlésen a képviselők szavaznak majd a magasabb vezetői állások pályázati kiírásáról. A két vezető az idei tanév végéig marad a posztján, utódaik pedig várhatóan a jövő év elején állhatnak munkába. Az átmeneti időszakban megbízott vezetők kinevezésével oldják meg az intézmények vezetését.

Czirják Gyuláné 1970 óta óvónő, a Dózsa György Utcai Óvodát pedig 1995 óta vezeti. Mint elmondta, egészségügyi okok miatt döntött a nyugdíjazás mellett.

Czirják Gyuláné 1970-től dolgozik óvónőként.
Czirják Gyuláné 1970-től dolgozik óvónőként.– Az intézményben elkészült a nevelési program, amely jól működik – folytatta. – Emellett az óvónőink élhetnek a pedagógusi szabadsággal is. Hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelésre, folyamatosan fejlesztettük a játszóudvarunkat is.

Mechle Károlyné 1994 óta óvodavezető. Fotók: Magasi Dávid
Mechle Károlyné 1994 óta óvodavezető. Fotók: Magasi Dávid


A Király Jenő Utcai Óvodát 1994 óta Mechle Károlyné irányítja, aki élt a törvény adta korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségével.
– Jó dolognak tartom, hogy a köztes időszakban megbízott vezetők lesznek, mert ők így tapasztalatot szereznek egy intézmény irányításában – tette hozzá Mechle Károlyné.

– Amennyiben alkalmasnak tartják magukat a poszt betöltésére, akkor beadhatják jelentkezésüket a pályázatra. Tudni kell, egy vezetőnek ma már nem csupán az épület állagának megóvásával kell foglalkoznia. „Menedzselni" is kell az intézményt, számos pályázatot kell megírni, valamint folyamatosan fejleszteni a szakmai munka színvonalát.

Olvasóink írták

 • 3. neu 2008. március 28. 13:25
  „Szia AKRAM!!!
  §:))”
 • 2. pályakezdők 2008. március 26. 10:53
  „A nyugdíjas évekhez egészséget kívánunk!

  Akkor reménykedhetünk a városban végre óvónői állásokban is?
  A diplomázás óta, 1.5 éve nem sikerül elhelyezkednünk, helyette teljesen más területen dolgozunk :(
  a gyerekek meg egyre többen vannak, még a bölcsibe sem férnek be...:(”
 • 1. thurvj97 2008. március 26. 07:27
  „Kedves Vezetőóvónők !
  Ha úgy döntöttetek,hát jöjjön a megérdemelt pihenő. Boldog nyugdíjas éveket. Nem fogtok unatkozni, hiszen várnak unokáitok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bangkokban is sikeres a modellfiú

Sopron–Bangkok - Milánó után két hónapra Bangkokba utazott Sallay Arnold. A soproni modellfiú… Tovább olvasom