Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Vevőt keresnek a Florascára

Egyelőre senki sem tud semmi biztosat arról, hogy mi lesz a Florasca Csányi utcai telepével.
Egyelőre senki sem tud semmi biztosat arról, hogy mi lesz a Florasca Csányi utcai telepével, a cég központjával. Korábban ugyanis itt állították össze és csomagolták a különböző földkeverékeket, mára azonban ez a tevékenység átkerült Osliba, oda, ahol a tőzeget bányásszák. Ezért a város értékes területén lévő központ előbb-utóbb feleslegessé válik.

Eladnák, de kinek?

Kérdés azonban, hogy a cég tulajdonosai mit terveznek. Mint ismert, a Florasca a Győr-Moson-Sopron és a Vas megyei önkormányzat közös érdekeltsége. A szomszédos megye 200 millió forintért eladta volna tulajdonrészét – előszerződést is kötöttek –, az üzlet mégsem jött létre. A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat pályázatot írt ki, amely első körben eredménytelenül zárult.

Közös pályázatot írnak ki

Ebben a helyzetben a két megyei önkormányzat úgy döntött, ezúttal közös pályázatot írnak ki – tudtuk meg Ivanics Ferenctől, a megyei közgyűlés alelnökétől. Bárki is lesz azonban az új tulajdonos (ha lesz) minden bizonnyal értékesíteni fogja a soproni területet, miután megtisztította az esetleges szennyeződéstől.
A Kisalföld úgy értesült, hogy a céget korábban megvásárolni szándékozókat is elsősorban a Csányi utcai ingatlan érdekelte, a jelenlegi tulajdonosoknak azonban az az érdeke, hogy a cég fő tevékenysége – lakossági és közüzemi kommunális hulladék elszállítása, veszélyeshulladék-kezelés, csatornatisztítás – is megmaradjon. A soproni önkormányzat – mint erről már beszámoltunk – szerette volna megvásárolni a Florascát, azonban az elemzések és számítások után soknak találta az összesen 450 millió forintos vételárat.

A város drágának tartja

– Tudomásunk van arról, hogy eddig nem sikerült értékesíteni a céget – válaszolta érdeklődésünkre Hruby József alpolgármester. – Abban az esetben, ha megismerjük a pályázati kiírást, ismét napirendre kerülhet a kérdés, de a cégnek olyan kötelezettségei vannak – mint például a legalább százmillió forintba kerülő Harkai úti ülepítő rekultiválása –, amelyek számunkra irreálissá tették a korábbi vételárat. A Csányi utcai ingatlan – amely valóban fontos része lehetne a városnak – hasznos alapterülete mintegy 48 ezer négyzetméter körüli, de például nincs csatornázva. Mindent összevetve, a döntés előtt alaposan mérlegelni kell, hogy megéri-e Sopronnak a Florasca esetleges megvásárlása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő a szabad ég alatt

Manapság csak elhatározás kérdése, hogy földön, vízen vagy akár a levegőben mondja ki az ifjú pár a boldogító igent. A fotókon mosolygó anyakönyvvezető adja össze a vállalkozó kedvű, búvárruhában alámerülő menyasszonyt és vőlegényt, de hallani siklóernyős párok esküjéről is. Sopronban a szabad ég alatt még nem lehet örök hűséget fogadni. Tovább olvasom