Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Veterán autók és motorok kiállítása

Sopron - Veterán autók és motorok kiállítását rendezik a Vas-Villa’ szakképzőben április 4. és 6. között. A szervezők várják a veterán járművek tulajdonosait, hogy csatlakozzanak a bemutatóhoz.
A Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium és az Autó-Motor Veterán Klub veteránjármű-kiállítást szervez április első hétvégéjén. A tavalyi motoroskiállítás rendkívül népszerű volt, több mint kétezren látták. Idén ennél is több látogatót várnak. A járműveket az iskola udvarán és aulájában állítják ki.

– Idén kiszélesítjük a palettát, a motorokon kívül autókat, buszokat is láthatnak az érdeklődők – mondta el a Kisalföldnek Borossay György szervező. – Várjuk mindazoknak a jelentkezését a Vas-Villa’-iskolában az 511–820-as telefonszámon, akiknek birtokukban harminc évnél idősebb autó vagy motor van.

A szervezők „fellelt állapotú" – azaz nem restaurált – járműveket, valamint a közlekedéssel kapcsolatos érdekes relikviákat – könyveket, táblákat, képeket – is örömmel fogadnak. A rendezvény idején a budapesti Maróti Műszaki Könyvkereskedés motortörténeti plakátjai is megtekinthetők, amelyek a korabeli autós reklámplakátok másolatai. A kiállítás alatt jó néhány jármű tulajdonosa is válaszol az érdeklődők kérdéseire. A rendezvény péntektől vasárnapig tart majd, hogy a város iskolásai is el tudjanak jönni. Pénteken délelőtt a pedagógussal érkező diákcsoportok részére ingyenes a látogatás.

A fiatalok rácsodálkozhatnak a járművekre, az idősebb korosztály pedig nosztalgiázhat majd a kiállításon.

A bemutató naponta 9–17 óráig tart nyitva. A belépődíj tanulóknak és nyugdíjasoknak száz, felnőtteknek kétszáz forint.

Olvasóink írták

  • 1. Csonka Zsolt 2008. március 28. 21:37
    „Nekem ven fellelt állapotú veterán motorom. Hogy lehet megmutatni a kiállításon vagyis kiálítani?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronba is követte édesapját az örmény szobrász

Sopron - A rendszerváltást követően már-már feledésbe merült, hogy az 1970-es évek közepén Sopronban… Tovább olvasom