Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Vetélkedősorozat a drog ellen

Sopron - A budapesti Magadért Drogmentességet Védő Alapítvány tagjaival találkoztak és beszélgettek szombaton délelőtt azok a fiatalok, akik részt vesznek a Sopron és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálata Drogkép – másképp címmel rendezett vetélkedősorozatán.
A város középiskoláiban tanuló, 10–11. évfolyamos diákok – összesen 55 négytagú csapat – két-két tagja vett részt a Gyermek- és Ifjúsági Központban tartott rendezvényen. Sámson Tímea, a szolgálat munkatársa elmondta, a fiatalok aktivitására, kreativitására, ismereteire, véleményére, ötleteire épít a vetélkedősorozat, amelynek célja, hogy a fiatalok minél több információval rendelkezzenek ebben a témakörben.


Vámos Barbara és Szabó Erika az Eötvös-iskola 10. osztályos tanulói. Ők nagyon hasznosnak tartják a vetélkedősorozatot.
– A mi környezetünkben nincsenek drogosok – mondta Barbara. – Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem kell ezzel a társadalmi problémával foglalkozni. Minél többet beszélünk és teszünk ellene, annál jobb lehet az eredmény.

– Engem már kínáltak fűvel, de nem fogadtam el – tette hozzá Erika. – A barátaim sem drogoznak, de azért hallottuk, hogy vannak olyan szórakozóhelyek, ahol hozzá lehet jutni különböző szerekhez.

A drogmentességet védő alapítvány tagjai olyan fiatalok, akik valamilyen szenvedélybetegséggel küzdöttek meg sikeresen, és szüleik, akik végignézték, végigélték és segítették ezt a folyamatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kis Alexander örökre elment

Pereszteg - Szombaton este hosszú szenvedés után elhunyt Alexander, aki súlyos agydaganatban… Tovább olvasom