Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Vetélkedő: a solferinói csatára is emlékeztek

Sopron - A soproni Széchenyi-gimnázium egészséghetét idén a solferinói csata 150., illetve a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége megalakulásának 90. évfordulója alkalmából szervezett nyelvi vetélkedő fináléja színesítette.

Az ˝Inter arma caritas˝ (könyörületesség a fegyverek között) mottóval elsősorban a nyelvi előkészítő osztályok számára meghirdetett vetélkedő célja a Vöröskereszt szellemiségének népszerűsítése, illetve a nyelvi és a digitális kompetenciák fejlesztése volt.

Az ötlet az iskola vöröskeresztes tanár-elnökétől, Sándor Márta német szakos nyelvtanártól származik. Az első forduló német–angol nyelvű feladatsorának megoldásánál a webes információgyűjtést gyakorolták a résztvevők. A második fordulóban Nobel-békedíjasokat kellett bemutatniuk PowerPoint prezentációban angolul vagy németül. A harmadik forduló játékos írásbeli és szóbeli nyelvi feladatokból állt. Az első három helyezett két-két fős csapat a szülői munkaközösség ajándéka mellett a budapesti Goethe Intézet könyvjutalmának is örülhetett. A versenyzőknek gratulált Gráczol Hajnalka, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője, aki az egészséghét keretében a Vöröskereszt munkájáról tartott előadást két osztálynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen szakmát tanuljon a gyerek?

Sopron - Az Iposz szakképzési fórumán a napokban arra kerestek választ a szakemberek, hogyan lehet… Tovább olvasom