Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Vészhelyzet egy úthiba miatt

Tűzoltó, rendőr, gázszolgáltató, mind összefutott egy hívás nyomán csütörtökön délelőtt Sopronkövesden.

Csigó Ferenc gázszivárgás miatt tárcsázta az illetékeseket. Kiderült, a gondot egy évek óta a ház előtt éktelenkedő kátyú okozta.

A sopronkövesdi Csigó család és szomszédai életét évek óta megkeseríti a Kossuth utca 94. szám előtti hatalmas úthiba. Nem is lyukról, inkább dombról beszélhetünk, amin rendre hatalmasat huppantak az autók.

– Éjszaka aludni sem lehet, ötpercenként felébredünk egy-egy robajra. Nem ötvennel mennek itt a járművek, a pótkocsis kamionok is 90-nel, 100-zal száguldanak át a településen. Hiába jeleztük a közútkezelőnek az aszfalthibát, ránk se hederítettek – mérgelődött Csigó Ferenc.

A szakemberek elvégezték a szükséges méréseket, de szerencsére nem volt robbanásveszély.
A szakemberek elvégezték a szükséges méréseket, de szerencsére nem volt robbanásveszély.

– Most bezzeg gyorsan eltüntették, de nézzék, milyen munkát végeztek. Én nő létemre szebben elsimítottam volna az anyagot – kapcsolódott a beszélgetésbe Oláh Sándorné szomszéd, aki a szívritmus-szabályozóval élő férjét is félti, nehogy baja legyen az állandó kialvatlanság miatt. – Tudom, nincs pénze az államnak, de legalább az emberek nyugalmát fontosnak tarthatnák – vélekedett.

Csigó Ferenc tegnap végképp megelégelte az áldatlan helyzetet. Gázszagot érzett s azt gondolta, a rázkódástól elmozdulhattak a vezetékek. Nem várt tovább, a közút mellett a tűzoltókat is tárcsázta, akik értesítették a gázszolgáltatót.

A hiba kijavítására kiérkező szakember lapunknak elmondta, a helyszínen valóban észleltek gázszivárgást. Elképzelhető, hogy a kátyú okozta az elváltozást, a kapun belül, Csigóék telkén a nyomásszabályozót kellett kicserélniük.

– Az út alatt is megvizsgáltuk a vezetéket, szerencsére nincs törés és nem is mozdult el a helyéről. Így nem volt robbanásveszély. De jó, hogy kihívtak minket, így elvégezhettük a szükséges méréseket, megelőztük a nagyobb bajt és végre megnyugodtak a kedélyek – nyilatkozta a gázszolgáltató munkatársa.

Olvasóink írták

 • 4. VFR800 2011. június 07. 08:09
  „Kedves SPAN. Tudod Te hol van Sopronkövesd? Mert ezek szerint fogalmad sincs. Hát felvilágosítanálak: a 84-es számú főútvonal szeli ketté a hosszú egyenes falut, amin óriási teher, és személyautó forgalom van. A nyári időszakban az ittlakóknak van hogy 6-8 percbe is beletelik, mire a saját házuk elől el tudnak indulni, akkora forgalom tud lenni. És Igen a kamionok valóban nem foglalkoznak az 50-es limittel. Duplapóttal, nyergessel tőgázon tekernek keresztül a falun. Sajnos a mi házunk előtt is hasonló probléma volt, azonban az út feltüremkedésének mértéke akkor lett a nyárra, hogy életveszélyes úthibának minősítve legyalulták az aszfaltosok.”
 • 3. barca10 2011. június 06. 16:04
  „Kedves Span, ott laksz? Mert az én szüleim csak pár házzal laknak odébb. Igen, a kamionok, sőt nagyon sok autós is 90-100-as tempóval megy, főleg éjszaka. Hosszú, egyenes település, jól belátható. A kamionsofőr bekapcsolja a tempomatot, aztán megy, falun belül és kívül ugyan úgy. Tisztelet a kivételnek.”
 • 2. SPAN 2011. június 06. 07:19
  „Már megint a kamionok !!!!!
  Ez a Csigó Ferenc egy agyrém lehet .........honnét veszi azt hogy a kamion 100 al megy?
  Erre kiderül a saját házában volt a hiba ........más szemében a szálkát is lássa de sajátjában a gerendát sem.!!!
  Én kifizettetném a kiszállási díjat vele .”
 • 1. mindigatutit 2011. június 03. 09:56
  „csak azt tudnám,hogy miért kell mindig a másikra várni?egy kis összefogással talán megoldhatták volna a problémát már réges régen.Dehát olyan jó sírni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedezd fel Alsó-Ausztria végtelen variációit! - Nyerj hátizsákot játékunkon

Alsó-Ausztria hihetetlenül sokszínű, csupa harmónia és csupa ellentét. Nyerj hátizsákot a… Tovább olvasom