Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Veszélyes a Színház utca

Mint arról hírt adtunk, kisebb baleset történt kedden Sopronban, ami nagyobb is lehetett volna.

Sopron jegyzője szerdán – azonnali hatállyal – építész-statikus kirendeléséről hozott határozatot, annak érdekében, hogy megvizsgálják azt a Színház utcai házat, amelynek párkánya alól lezuhant az egyik kőkonzol darabja. A közös képviselő szerint a társasháznak van biztosítása.

Lezárták a forgalom elől a Színház utcában a 23-as számú ház előtti járdát. Mint arról már beszámoltunk, az épület egyik kőkonzoljának része levált és rázuhant egy babakocsira. Szerencsére a nyolc hónapos kisbaba sértetlen maradt, de az édesanya keze eltört. Dr. Dobos József jegyző tegnap a műszaki iroda munkatársaival helyszíni szemlét tartott.

– Építész-statikus szakértő azonnali kirendeléséről határoztam – mondta a jegyző. – A szakvélemény elkészültét követően döntünk arról, hogy milyen további lépésekre van szükség. A társasházban 17 lakás magántulajdonban van, egyben pedig önkormányzati bérlő lakik. Természetesen az önkormányzat is megkapta a határozatot. Addig is, míg elkészül a szakvélemény, illetve megszüntetik az életveszélyt, köteleztem az önkormányzatot, hogy zárják le a ház előtti járdaszakaszt és tegyenek ki figyelmeztető táblákat.

Jelentkezett szerkesztőségünkben Keresztes Mária – aki kedden elérhetetlen volt –, a társasház közös képviselője, akitől megtudtuk, a háznak olyan biztosítása van, amely megtéríti a kárt, legyen az vagyoni vagy személyi sérülésből eredő. Véleménye szerint előre nem látható, nem kiszámítható baleset történt, a ház műszaki állapota megfelelő.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrangyal óvta meg a babát

Egy lépés, vagy talán annál is kevesebb mentette meg kedden Sopronban Guti Lászlóné és gyermekei életét. A Színház utcában egy bérház kőkonzoljának letört darabja a második emelet magasságából lezuhant a babakocsira. A nyolc hónapos kisbaba szerencsére sértetlen maradt, édesanyjának is "csak" a keze tört el. Tovább olvasom