Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

''Veszélyben a hulladékprogram''

Sopron - Lemond tisztségéről Hruby József (MSZP), a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke. Lépését azzal indokolta, hogy a fideszes városvezetés miatt veszélybe került 45 település projektje.
– Úgy látom, hogy a 45 település jól előkészített projektje veszélybe került, a szakmát száműzik, a hulladékprogram – amely bekerült a Nemzeti Fejlesztési Terv nagyprojektjei közé, tehát biztosan nyer, ha időben benyújtják a pályázatot – fideszes pártkatonák politikai hadszínterévé vált – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Hruby József volt alpolgármester.

– A soproniaknak és a környező településeknek tett korábbi ígéretünket ezért nem tudom tartani, ehhez a romboláshoz nem kívánok asszisztálni. A következő ülésen lemondok és erre szólítom fel a tanács munkaszervezetének vezetőjét, Havas András jelenlegi alpolgármestert is, akinek – valószínűleg számos elfoglaltsága miatt – az elmúlt egy évben nem volt kellő ideje a projekttel foglalkozni. Kérdésessé vált a hulladékprogram 2008. december 31-ig történő befejezése, s így 100 ezer ember hulladékának elhelyezése is.

Hruby József elmondta, a társulási tanács ez év februárjában még egyhangúlag megszavazta az idei tennivalókat, de azok megvalósítására nem került sor. Hamarosan be kell nyújtani a pályázatokat, de Fodor Tamás polgármester és a képviseletében eljárók a szemétbe dobják a csaknem telkesen kész pályázati anyagot, és egy új, eddig ismeretlen pályázatíró céget kívánnak megbízni a pályázat előkészítésével.
Ismert, hogy a soproni Harkai úti hulladéklerakó meghosszabbított működési engedélye 2009. június végén lejár, legkésőbb addig kell megvalósítani a már évek óta előkészítés alatt álló projektet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs pont a Tűztorony lábánál

Sopron - Elkészült a Tűztorony lába mellé tervezett információs központ és múzeum látványterve. Az… Tovább olvasom