Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Verseskötetet illusztrált tizenhat évesen

Sopron - Nagy Dóra (16), az Orsolya-gimnázium tehetségesen festő diákja kapott megbízást egy verseskötet illusztrációinak elkészítésére. A könyvet a nagyközönség előtt is bemutatták.
– Óvodáskorom óta szívesen veszek kézbe színes ceruzákat vagy ecsetet – meséli a gimnazista. – A kezdetekkor ajándékul adtam át rajzaimat szüleimnek és Lilla nővéremnek. Jóleső érzés volt, hogy mindig mindenki nagyon örült, s megdicsérték ügyességemet. Ma már olajjal festek odahaza – Munkácsy a kedvencem –, főképpen tájképet, ugyanakkor a verseskötetet akvarellképeim illusztrálják. Mezei Lajos, a „Boldog világ – gyermekversek unokáktól nagyapákig" című kötet szerzője az Orsolya-gimnázium honlapján látta először alkotásaimat, a „Büszkeség és balítélet" két főszereplőjéről készített portréimat. Ezt követően keresett meg az iskolán keresztül és kért fel verseinek illusztrálására. A nyáron vettem kézbe a költeményeket. Hol azonnal jött az ötlet, hol csak egy hét után alakult ki az elképzelés, miként is lehetne a legtöbbet kihozni a dologból. Mindenesetre nagy kihívásnak éreztem ezt a lehetőséget, rengeteg vázlatot készítettem, míg a kiválasztott hatvannégy végleg elnyerte formáját. S hogy ez a fiatalon elért eredmény mennyire irányít a művészetek felé? Ez nagy szenvedély, de építésznek készülök – csukta be a verseskönyvet Nagy Dóra.

Nagy Dóra rengeteg vázlatot készített, hogy megfesse a könyv hatvannégy illusztrációját. Fotó: Gosztonyi Miklós


Kiállítása lesz a GYIK-ban

Nagy Dóra Orsolya-gimnazista és Gál József, a Széchenyi-gimnázium diákja közös kiállítása nyílik szombaton délután 4-kor a Gyermek- és Ifjúsági Központ galériájában. Ajánlót mond Mende Zsolt soproni grafikusművész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a Thököly téri játszótér

Sopron - Hatmillió forintból megújult a Thököly téri játszótér, melyet már birtokba vehettek a… Tovább olvasom