Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Verekedő bokszoló Sopronban: ítélet

A Soproni Járásbíróság egy év négy hónap fiatalkorúak fogházára ítélte azt az – egykor egyesületi – bokszolót, aki idén februárban súlyosan bántalmazott három tinédzsert a szoborparkban. A végrehajtást két évre felfüggesztették. Az ítélet jogerős.

Nagy felháborodást keltett Sopronban idén februárban az az eset, amikor egy ifjú bokszoló gyakorlatilag minden ok nélkül leütött három tinédzsert. Agyrázkódás, állkapocs- és orrcsonttörés, más egyéb sérülések jellemezték az ütések erejét. 

Az elkövető, aki akkor még nem töltötte be a 18. életévét, tegnap állt dr. Gajdos Anikó bíró elé.

– Felelősnek érzem magam a tettemért. Elnézést kérek a fiúktól és családjuktól – jelentette ki a büntetőper tárgyalásán a még büntetlen előéletű fiatalember, akit az eset miatt azonnal eltiltottak mindenféle küzdősporttól. Tettének magyarázatául azt mondta a bíróságon: úgy látta, mintha „beintettek" volna neki.

„Megbántam a tettemet, s okultam belőle a jövőre nézve
„Megbántam a tettemet, s okultam belőle a jövőre nézve" – mondta a vádlott a bíróságon. Fotó: G. M.


– Ön korábban sportolóként bokszolt. Mit mond a sportetika? – kérdezte a sértettek ügyvédje, dr. Ocsák József.

– Azt tanultuk, csak a ringen belül és kesztyűben szabad használni a tanultakat, mert az öklünk fegyver – hangzott a felelet.

Ezt a szabályt szegte meg a fiatal, akinek társaságából valaki odaszólt a mellettük elhaladó háromfős csoporthoz: „Tudtok bokszolni?" A tinédzserek – akik előzőleg iskolabálon voltak – csak annyit feleltek: valamilyen szinten mindenki tud bokszolni.

Azzal továbbmentek, és az ezt követő provokációkra sem reagáltak. A tárgyaláson is kiderült, eszük ágában sem volt kötekedni. Viszont ekkor utánuk ment az öklöző és a szoborparknál szabályosan leterítette őket egy-egy jól irányzott csapással.

Az agresszív fiú társaságából csak egy ifjú akadt, aki a földön heverő fiatalokat megpróbálta felsegíteni. Dr. Gajdos Anikó bíró felvetette a kérdést a többieknek, akiket tanúként idéztek meg: tudják, hogy a segítségnyújtás elmulasztása is bűncselekmény?

Az ügyész az eset megdöbbentő mivoltára való tekintettel az enyhítő körülmények kisebb súllyal való értékelését, dr. Orosz Éva, a vádlott ügyvédje azok maximális figyelembevételét kérte a bírótól.

Dr. Gajdos Anikó súlyos testi sértés miatt végül egy év négy hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, amelyet két év próbaidőre felfüggesztett. Az ítélet jogerős. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piacképes szakmák oktatása Sopronban

2013. szeptemberében folytatódnak a City College Üzleti Szakközépiskola sikeres képzései. (x) Tovább olvasom