Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Végrehajtás a Várkerületen öt és fél milliós tartozás miatt

Sopron - A bérlő több mint 5,5 millió forintos tartozása miatt a Sopron Holding a végső lépésre szánta el magát: kedden – jogerős bírósági és végrehajtói okmányok birtokában – kiüríttette a TI-MI 2000 Kft. várkerületi üzletét.
Tízéves bérleti szerződés végére tett rendhagyó módon pontot kedden délután a Sopron Holding Zrt. A társaságnál megtudtuk, a TI-MI 2000 Kft. 1998 áprilisában kötött bérleti szerződést az önkormányzat tulajdonára, a Várkerület 79. szám alatti üzlethelyiségre. Hat éven át rendben is volt minden, 2004 decembere óta azonban egy vasat sem fizetett. A bérlő nem válaszolt a felszólításokra, hátralékát egyetlen esetben sem próbálta kiegyenlíteni.

Az ingatlan kezelője 2005 februárjában fel is mondta a bérleti szerződést. A kft. azonban ennek ellenére tovább használta az üzletet, a bérleményt a bíróság 2006 februárjában kelt jogerős ítélete ellenére sem ürítette ki. A végrehajtási eljárás sem hozott e tekintetben eredményt. Az eljárást a holding már 2006-ban megindította. A végrehajtó 2008. június 25-én az üzlethelyiséget a rendőrség közreműködésével fel is nyitotta, az ott talált ingóságokat leltározták, sőt, a zárat is kicserélték. Ezzel a végrehajtó meg is tette a kötelességét, de az üzlet még mindig nem volt üres. Márpedig új bérlő jelentkezett a helyiség hasznosítására.

– Időközben a TI-MI 2000 Kft. felszámolás alá került, ezért az 5.739.998 forint bérletidíj-követelésünket a Standard Felszámoló és Vagyonkezelő Kft. felé bejelentettük, mivel a felszámolási folyamatban más úton nem lehet követelésünket érvényesíteni – magyarázza a régóta húzódó ügy hátterét dr. Komornoki László vezérigazgató.

A hihetetlen és szomorú történet főszereplője, a bérlő azóta sem ürítette ki a bérleményt, a végrehajtó jegyzőkönyve szerint erre július 15-ig lehetősége lett volna. Ígérte is – de nem tette. A holding ezek után szánta rá magát a végső lépésre.

Kedden 14 órakor felnyitották az üzlethelyiséget, az ott talált ingóságokat leltárba vették és dokumentálták, majd a társaság telephelyére szállították, ahol gondoskodnak őrzéséről és megóvásáról. Minderről természetesen értesítették az egykori bérlőt és a hatóságokat is.

A Kisalföldnek arra a kérdésére, hogy más tartozók is számíthatnak-e hasonló végkifejletre, a vezérigazgató elmondta, a holding a törvényes utat bejárva kénytelen lesz hasonló lépésekre.

Olvasóink írták

 • 18. tÉNYSZERŰSÉG 2008. augusztus 26. 11:43
  „MÁR AKKOR KI KELLETT VOLNA TENNI AZ ÜZLETBŐL, AMIKOR 200000
  fT. VOLT A TARTOZÁSA. hOL VOLT A hOLDING, NEM KÉPES A FELADATÁT ELLÁTNI?”
 • 17. 7/2 2008. augusztus 24. 17:43
  „hetes...gondolom te is vmi balfasz bíróságon dolgozó teszetotya vagy,és miraclét ugatod,mert rátapinntott a lényegre ! nyugi kispajtás,hülyeéget,és ide nemillő dolgokról dumálsz...vagy te vagy a bérlő ügyvédje,h elszeretnéd terelni a dolgokat? szal,tudja vki,hogy melyik üzletről van szó?”
 • 16. 7. 2008. augusztus 22. 21:13
  „Én egyetlen szóval sem állítottam, hogy a bíróságok remekül végzik a munkájukat! Sőt, néhány balfaszságról és jogsértésről is tudok, de ezektől függetlenül csak az ítélkezésu szünet jogosultságára igyekeztem rávilágítani.
  At ítélőtáblának ehhez nincs köze, azokat a Legfelsőbb Bíróság tehermentesítésére hozták létre, a városi ügyek nem tartoznak hozzájuk.”
 • 15. miracle 2008. augusztus 22. 18:34
  „Itt meg egy még szebb:
  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/harommillios_pert_nyert_a_csalo_tornatanar/2065420/
  Biztos, hogy ezek körül a dolgok körül minden rendben van?”
 • 14. miracle 2008. augusztus 22. 18:31
  „12. Hetes
  1 Aztán egész évben szabin vannak, mert a tempó azt mutatja?
  Erre az 1 hónap szabira akarod ráhúzni, hogy ezért minden ügy 2-3* annyi ideig tart, mint kellene. vagy mint tőlünk 500 km-re nyugatra?
  2 Egyébként egyáltalán nem érdekel hogyan oldják meg a szabijukat, őket sem érdekli, hogy miért van áram, vonat, meg tévéműsor is augusztusban. Ha meg le vannak maradva, pláne ne szünetelgessenek.
  3 itt egy csodálatos eset a hülyeségre:
  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/tobb_vadlott_eltunt/2066334/
  Na azt se fejezik be 2100 előtt.”
 • 13. LAZA 2008. augusztus 22. 09:26
  „Pedig én úgy hallottam az itélőtáblákat azért is hozták létre (sok milliárd forintért),hogy felgyorsítsák az itélkezéseket és csőkkentsék az elmaradásokat.Aztán az eredmény:lásd.miracle
  Nagyon sokan ezzel élnek és visszaélnek.
  Az egyik pl.a gyurcsány elévülési ügye!
  Persze ha nála ezt megtehetik?...........”
 • 12. 7. 2008. augusztus 22. 09:18
  „miracle!

  Neked specialitásod olyen dolgokban osztani az észt, amihez annyit értesz, mint ló a hátúszáshoz! Tudod, a polgári eljáráshoz bíró és ügyvéd, a büntetőeljáráshoz bíró, ügyvéd és ügyész is kell az érintetteken kívül. Mivel Magyarországon az emberek nagy része nyáron megy szabadságra, rengeteg nehézséget és elnapolást okozna, ha egész nyáron folyamatosan működne a bíróság. Az ítélkezési szünetett azért találták ki, hogy a bírák, ügyészek, ügyvédek akkor vegyék ki a szabadságukat és a többi időben zavartalanul lehessen tárgyalni.”
 • 11. miracle 2008. augusztus 22. 08:14
  „A magyar bíróságokat már többször figyelmeztették Brüsszelből, mert indokolatlanul kotlanak az ügyeken. Falrahányt borsó. Ha valaki innen cseszegeti őket, állandóan azzal jönnek, hogy a politika ne szóljon bele. Gyártják tonnaszám az iktatószámos papírokat, meghalnak a szépségben. Ha a 84 vádlottból 1 nem jelenik meg először odacsődítik a 83-at, utána emiatt elnapolják 5 hónapra. Felolvasóesteket tartanak fél délelőtt. Magyarán 100 éves módszerekkel dolgoznak, amiről természetesen az ostoba jogszabályok is tehetnek.
  Ennek ellenére természetesen most is több hetes ítélkezési szünetük van, mert ekkora munkatempó közben kell a sok pihenés.”
 • 10. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 22. 05:51
  „Tapsra:-ddd”
 • 9. valaki73 2008. augusztus 21. 23:26
  „MI tartott ennyi ideig? Mire várt a kedves bérbeadó?”
 • 8. egy volt soproni 2008. augusztus 21. 23:24
  „Nevetséges!
  Hm ez már csak nálunk történhet meg!!!

  De érdekesnek tartom, azt amikor egy házaspár átfut a piros jelzés ellenére a zebrán, azonnal megbüntetik!

  Mindkettö úgynevezett "bün" De mi alapján gondolják azt hogy ez nagyobb???
  Öket azonnal megbünteték. (szemtanuja voltam egy szombati esti napon Sopronban!

  MI tartott itt ennyi ideig?
  ... egy volt soproni”
 • 7. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 21. 21:56
  „4 évet várni egy bírósági végzésre, röhej!!!

  Lazának igaza van, ha ez olyannal történik aki önhibáján kivűl kerül nehéz helyzetbe, már röpült volna:-)))

  Ki a felelős ezért a huzavonáért???”
 • 6. LAZA 2008. augusztus 21. 20:26
  „Persze hogyha egy megnyomoritott nyugdijas vagy egy agyonadóztatott bérből és fizetésből élő halmoz fel némi hátralékot(mert a zsebmetsző államaparátus teljesen ellehetetleniti)akkor egyszerre érkezik a kikapcsoló,a kilakoltató,a végrehajtó a letiltó stb.stb,stb,határozatt.
  Bánk Bán elmondta ezt már jó néhány évszázaddal ezelőtt.
  Azóta mi változott?
  Itt vannak az idegenszivüek itt élnek közöttünk ki van nyalva az a bizonyos előlről-hátulról nekik.
  Mégis csak egyetlen dolog érdekli őket:még többet és még többet!
  Az igazságszolgáltatásunk és az államaparátus pedig teljes mértékben alájuk fekszik és minden szempontból kiszolgálja őket.
  Igy aztán bármit megtehetnek.BÜNTETLENÜL!”
 • 5. ggg 2008. augusztus 21. 12:14
  „ez itt kérem magyarország...”
 • 4. látó 2008. augusztus 21. 11:53
  „Tévedsz hehe!

  Mert a Kintlévőséget még le is kell írni, aminek számviteli hatása is van!”
 • 3. hehe 2008. augusztus 21. 10:53
  „A város bő 5 milliót húzott le magáról a bénázással. Jó ez a törvényes út, én is bérlek ingyér! Amúgy ez melyik üzlet, nem tudja valaki?”
 • 2. southpark 2008. augusztus 21. 10:00
  „Timi!!!”
 • 1. miracle 2008. augusztus 21. 09:47
  „Már 3 éve ki kellett volna onnan pakolni mindent. Persze, hogy tovább használták évekig, mikor nagyon jól tudták, hogy a törvényes út végighajtása évekig eltart, mivel egy ilyen full egyértelmű ügyön, ahol 10 perc alatt döntést lehetne hozni, azon is 3 évig ülnek. Mire kezdett égni a ház, addigra meg jól felszámolták magukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Gidai Erzsébet

Hosszan tartó betegség után, életének 69. évében kedden elhunyt Gidai Erzsébet, a… Tovább olvasom