Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Végre elkészül - Júniusban nyílik a fertőrákosi kőfejtő és barlangszínház

Világszínvonalú produkciók várják a közönséget júniustól a Fertőrákosi Barlangszínházban: koncertek, operák, operettek, musicalek, táncjátékok is szerepelnek a kínálatban.
Június 19-én, ünnepi műsorral nyit a Fertőrákosi Barlangszínház: a megnyitón a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad nagyszabású hangversenyt, Kocsis Zoltán vezényletével. A korábbi évekhez képest hosszabb lesz a színházi szezon: szeptember 12-ig szinte minden hétvégére kínál programot a megújult Barlangszínház.

Júniusban Ramón Vargas, a mexikói születésű sztártenor a Győri Filharmonikus Zenekarral ad gálakoncertet, a Budapesti Operettszínház pedig A Bajadér című előadásával lép fel, Miklósa Erika valamint Dolhai Attila főszereplésével.

Júliusban Mascagni Parasztbecsület és Leoncavallo Bajazzók című operáját mutatja be olasz nyelven a Kassai Állami Opera, jubileumi koncertet ad a Benko Dixiland Band, Szentpéteri Csilla zongoraművész és Vásáry André férfiszoprán pedig egy látványos koncertshowal várja a közönséget.

Szintén júliusban lesz látható Mészáros Árpád Zsolt valamint Simon Panna főszereplésével az Én és a kisöcsém című operett, és az ExperiDance táncjátéka, a Szenvedélyem Velence.

Változatos az augusztusi műsor kínálata is: Füredi Nikolett, Kalocsai Zsuzsa, Szolnoki Tibor, Mikó István és Sövegjártó Áron főszereplésével láthatja a közönség a Csárdáskirálynőt, a Hair című musicalt pedig az Orlai produkció hozza el Fertőrákosra.

Augusztus 19-én - a Páneurópai Piknik emléknapján - a Végtelen Európa című táncművét mutatja be a Sopron Balett, augusztus 21-én pedig Demjén Ferenc ad élő koncertet.

A Barlangszínház idei előadássorozata szeptember 12-én zárul, a Boban & Marko Marković Orchestra koncertjével.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház közel 2 milliárd forintból újult meg Európai Uniós támogatásból, a munkálatok 2013-ban kezdődtek. A felújítás során a színházteret teljesen átépítették: 760 fős nézőtér, korszerű színházi fény- és hangtechnika valamint számos kiszolgáló egység került kialakításra.

Újdonság a témapark és tanösvény is, ahol interaktív módon ismerhető meg a barlang kialakulásának története. A témapark és tanösvény idén június 20-tól november 15-ig látogatható.

Részletek a márciustól induló www.barlangszinhaz.hu vagy a www.fertorakosikofejto.hu oldalakon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek Sopronban is

Szántó Róbert és Fennesz Rezső az 1919-es vörösterror soproni áldozatainak emlékhelyénél emlékeztek… Tovább olvasom