Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Végre! - Felújítják a piknikhez vezető utat

Várhatóan július 7-én, szerdán megkezdődik a Páneurópai Piknik emlékparkhoz vezető út felújítása, melyet az út kezelője, a soproni önkormányzat végeztet el.


A munkálatok során a kivitelező mintegy 12 millió forintból javítja ki az úthibákat. A munkálatok várhatóan két hetet vesznek igénybe, a kivitelezés ideje alatt az utat teljes szélességében lezárják a gépjárműforgalom elől - közölte Kuslics Balázs sajtószóvivő.

Portálunk több ízben is beszámolt a Páneurópai Piknik emlékhelyéhez vezető út egyre romló állapotáról. A környékbeli lakók elkeseredettek, mint mondják, néhány tábla kihelyezésén kívül semmi nem történt az elmúlt hónapokban.

A helyenként 10–15 cm mély kátyúk között araszoló osztrák autósok mindegyike szörnyűnek nevezte az út magyarországi szakaszát, és nem értették, miért nem újítják fel az ausztriai szakaszhoz hasonlóan. Egy fertőmeggyesi házaspár keserű mosollyal Magyarország legszebb útjának nevezte a néhány kilométer hosszú aszfaltcsíkot, majd új lendületet véve tovább kerülgette a gödröket.


A környékbeli lakók elkeseredettek, mint mondják, néhány tábla kihelyezésén kívül semmi nem történt az elmúlt hónapokban.
A környékbeli lakók elkeseredettek, mint mondják, néhány tábla kihelyezésén kívül semmi nem történt az elmúlt hónapokban.

Olvasóink írták

 • 20. SzImike 2010. július 07. 14:47
  „19# máris
  Bármikor elmondom, akár személyesen is, de ha nem felel meg, engem nem nehéz megtalálni.

  Üdvözlettel:
  Szakonyi Imre”
 • 19. máris 2010. július 07. 09:24
  „SZImike MEG MERTEM VOLNA ESKÜDNI, HOGY A FIDESZRE SZAVAZTÁL!! SZIVESEN MEGHALLGATNÁM, MI A GONDOD VELÜK!!!!”
 • 18. SzImike 2010. július 06. 19:47
  „Én sem szeretem a FIDESZT-t, de egy úttal valóban akkor kell foglalkozni, amikor tönkre megy. Pontosabban már előtte, mert olyan minőségben kellene megcsinálni, hogy tartósabb legyen. Külföldön működik, itthon nem.”
 • 17. máris 2010. július 06. 13:08
  „SZERINTEM EGY ÚTTAL MINDÍG AKKOR KELL FOGLALKOZNI, MIKOR TÖNKRE MEGY!! SEMMI KÖZE AZ AKKOR HATALMON LÉVŐ KORMÁNYNAK!! NEM KEL MINDENBŐL PÁRTPOLITIKÁT CSINÁLNI! molyhos--tölgy! TE NAGYON NEM KULTIVÁLOD A FIDESZT????!!!”
 • 16. molyhos_tölgy 2010. július 05. 20:25
  „érdekes, azzal az úttal mindig ak foglalkoznak, amikor a fidesz hatalmon van... az akkor volt a legjobb, amikor még föld út volt és élvezni lehetett a természet csöndjét és nyugalmát. most meg olyan a forgalm rajta, mint az autópályán...”
 • 15. passátos 2010. július 05. 19:09
  „én már nem is mondok semmit!
  csak azt, hogy nevetséges amit ezek művelnek!
  hát ennyi uraim!”
 • 14. zeta62 2010. július 03. 00:28
  „Az igazi probléma tényleg az, hogy mindig ideiglenesen csinálják meg
  A múltkor valaki azt fejtegette, xar az út alapja.
  Hmmmm
  Az osztrák oldalon ugyanolyan, mert anno együtt készült, de nálunk később csak három centi, míg ezek a bolond osztrákok 20 centis kopóréteget terítettek. Lehet találgatni, hosszú távon melyik az olcsóbb?”
 • 13. ödenbürger 2010. július 02. 22:48
  „a felháborító az, hogy eddig tart az út felújítás. Pedig turisztikai fö-szezont írunk, és a mostani terv szerint július 21.-én lesz kész az út? 12 mió-val sohanem lesz olyan út belöle mint az osztrák oldalon. Megint csak kátyúznak, és 2 év múlva úgyan azzal a problémákkal nézzük szembe!
  Egyszerüen újra kellene megcsinálni ezt az útat, hiszen még növekedni fog a forgalom a két ország között a jövöben! Ezt senki nem érti meg ebben a szeréncsétlen városban ?”
 • 12. stefan58 2010. július 02. 22:31
  „Te sanyi!
  A felháborító és döbbenetes az te vagy.Mikor jártál te arra utóljára,amikor katonatiszt voltál?
  És ha osztrák nem jár arra,akkor mi van?
  Német meg annál több,akik visszajönnek megnézni és megmutatni a gyerekeiknek hol léptek át a szabad világba.Emlékhely az van már szép azóta,de az út az jobb volt amikor te arra jártál az UAZ-al.
  Azóta csak akkor volt jobb amikor itt járt a Merkel asszony.Megint meg kellene hívni.
  A magyarok miatt meg nem is kell megcsinálni?És talán irigyled aki Ausztriában dolgozik a szőlőben a kánikulában napi 10 órát,próbáld meg te is.Aztán meg döcögj haza 5 kmh-val azon az úton a zöld Suzukiddal.”
 • 11. zeta62 2010. július 02. 21:33
  „8. psanyi 2010.07.02. 20:29

  Elenyésző forgalom???? :D Nem is jártál arra, ha ezt állítod. Mióta át lehet hajtani kocsival a határon, sokan használják. Ki kéne mozdulnod az elefántcsont tornyodból. Hahóóóóóó! Ez itt a való világ!”
 • 10. zeta62 2010. július 02. 21:30
  „8. psanyi 2010.07.02. 20:29

  Ajánlom, szánj rá egy órát, és számold az arra járó osztrák autókat!
  Meg fogsz lepődni! Azon is, hány busz fordul vissza az első tankcsapdák után...”
 • 9. beleptem 2010. július 02. 21:04
  „Sanyi még mindig nem érted, hogy a két út állapota ég és föld, magyarul az Ady Endre sokkal jobb állapotban van.
  Sok osztrák használja, pl azok a buszok is, akik St Margarethen vagy Mörbisch opera előadásaira igyekeznek.”
 • 8. psanyi 2010. július 02. 20:29
  „Az Ady Endre út: Lehet, hogy az egyik felét felújították, a másik fele, viszont siralmas.

  A Piknik felé vezető út: Osztrák nem nagyon jön rajta, csak a magyarok, akik ausztriában dolgoznak.

  Ady Endre út: Rengetegen használják.

  Piknik felé vezető út: Elenyésző a forgalom.”
 • 7. zeta62 2010. július 02. 20:01
  „Elsősorban a többszörösen túlsúlyos kamiont nem kellett volna végigküldeni az úton. Másodsorra pedig a magam részéről magyar vállalkozónak nem is engedném meg felújítani. Drágák és dilettánsok. Azt kellene megbízni, aki az osztrák oldalt megcsinálta. Ott a sok foltot elfelejtették magasabbra építeni, így nem is üti a futóművet. Ki érti ezt? Ne legyen igazam, de ez se lesz több pénzlenyúlásnál, és az elvégzett valami is olyan lesz, mint máshol, drága, és centiméterekkel eltérő szintű.”
 • 6. máris 2010. július 02. 19:47
  „HA FEL KELLENE SOROLNI, HOGY SOPRONBAN HÁNY ROSSZ, AUTÓT RONGÁLÓ ÚT VAN, A-4-es LAP KEVÉS LENNE! NEM IS TUDOK OLYAN VÁROSRÓL, AHOL TÖBB VAN! MÁR AZ IS HALADÁS, HOGY ANNYI HUZA ---VONA, UTÁN, A RENDEZVÉNYEK MIATT, EZT MEGCSINÁLJÁK!FÉLŐ VISZONT, HOGY 12 MILL. TÚL KEVÉS 7 km-HEZ! 2ÉV MÚLVA, ÚJRA KEZDHETIK! EZ A DRÁGA!!! EGYSZER KELLENE MEGCSINÁLNI, DE AZ MINŐSÉGI LEGYEN!!!!!”
 • 5. beleptem 2010. július 02. 19:09
  „Sanyi !

  Ez az út két országot köt össze és a turizmus szempontjából fontos (kiemelt) helyen fekszik. Az ADY Endre út ahhoz képest egy négysávos frissen felavatott autópálya.

  Ezen az úton nem lehet normálisan közlekedni, rosszabb, mint a Vándor Sándor utca, ha az mond valamit...”
 • 4. Tonxy 2010. július 02. 19:04
  „psanyi: az Ady Endre utat ha jól emlékszem tavaly vagy mikor felújítottak és azóta nem sok gödörrel találkoztam viszont a bánfalvi u. is lehetne jobb állapotú. De biztos hogy van még sok sok út Sopronban amin lehetne javítani.”
 • 3. psanyi 2010. július 02. 15:50
  „Hihetetlen, hogy egy ilyen mindentől távoleső úttal vesződnek, amíg Sopronban egyéb helyeken áldatlan állapotok vannak. Előttem lévők már mondtak néhány példát, nekem most az Ady Endre úti gödrök jutnak így hirtelen eszembe, ami valószínűleg nem napi néhány, hanem napi néhány száz autóst zavar. Ki az a hülye, aki a Páneurópai Piknik emlékparkhoz vezető utat fontosabbnak tartja a városi utaknál???? Ez felháborító, és döbbenetes.”
 • 2. naplopo 2010. július 02. 14:54
  „Esetleg az Udvarnoki utcára?”
 • 1. 1soproni 2010. július 02. 14:32
  „Örvendetes.
  Vándor Sándor utca mikor kerül sorra?
  Esetleg az Orgona utca?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rászorulók ingyen táborozhatnak

A szülőknek örök dilemma, miként oldják meg a szünidőben a gyerekek felügyeletét, hogyan… Tovább olvasom