Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Véghajrában a diplomáért

Sopron - Elkezdődtek a Nyugat-magyarországi Egyetem végzős hallgatóinak diplomavédései. A munkahelykilátásokról a most diplomázók kevésbé derűlátóan nyilatkoztak.

Az NYME végzős egyetemi hallgatói nagy megmérettetés előtt állnak: a napokban védik meg diplomamunkájukat. A soproni karokon júniusban, illetve július 3-án fejeződnek be a számonkérések, míg Mosonmagyaróváron június 17-én, a győri Apáczai-karon június 24-én. A megyénkben működő NYME-karokon összesen közel ezeregyszáz végzős nappali hallgató diplomázik.

Az erdőmérnöki kar vadgazdamérnök-jelöltjei is izgatottan készülődtek a nagy napra.

– A „Kisemlősközösségek ökofaunisztikai vizsgálata a Tapolcai-medence főbb élőhelytípusaiban" címmel írtam a szakdolgozatomat – mondta a 25 éves Lovasi Gábor veszprémi fiatalember.

Diplomavédések: Megmérettetésre várnak (balról jobbra) Lovasi Gábor, Könczöl Éva, Horváth Balázs és Erdélyi Noémi leendő vadgazdamérnökök. Fotó: Gosztonyi
Diplomavédések: Megmérettetésre várnak (balról jobbra) Lovasi Gábor, Könczöl Éva, Horváth Balázs és Erdélyi Noémi leendő vadgazdamérnökök. Fotó: Gosztonyi

– Nagyon tetszett a soproni egyetemi élet, de nem tervezem, hogy további szakokon is diplomát szerezzek. Inkább munkába állnék már. Mint leendő vadgazdamérnök, előzetesen több cégnél érdeklődtem a lehetőségek iránt, de úgy tapasztalom, elég szűk a mozgástér. Természetvédelmi őrként helyezkednék el kezdetekben, viszont a státus kevesebb, mint ahányan munkába állnánk. A Balatoni Nemzeti Parkkal ugyanakkor jó a kapcsolatom. Bízom abban, hogy megoldódik majd a munkahelykeresés problémája – tette hozzá.

– Diplomamunkaként egy speciális söröspalackot terveztem. Remélem, a diplomavédést követően felkereshetem a sörgyárakat, hogy ott is bemutathassam munkámat – részletezte a 24 éves Krizsanovszki Máté nyíregyházi fiatalember, a faipari mérnöki kar alkalmazott művészeti intézet forma- és csomagolástervező szakának végzőse.

– Egyelőre még nincs munkahelyem. A gyakorlat megszerzése miatt mindenképpen cégnél szeretnék elhelyezkedni, aztán ha úgy alakul, talán saját vállalkozást is indítok. Ám úgy látom, nehéz jó munkahelyet találni, s ez nem ad okot a derűlátásra. A forma- és csomagolástervezés mellett másik szakom a grafika volt. Bárhol is legyen az országban olyan cég, amely alkalmazna, a részletek tisztázása után biztos elfogadnám az ajánlatot...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ford T-Modelt, fecskefarkú Mercedest is kiállítanak

Nagycenk - Állandó veteránjármű-kiállítás nyílik vasárnap délután 3 órakor Nagycenken, a Kiscenki… Tovább olvasom