Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Véget ér a káosz a Csengeryn

Rég vártunk rá, ám most végre eljön a pillanat: a héten befejeződik a soproni Csengery utca átépítése.
Rég vártunk rá, ám most végre eljön a pillanat: a héten befejeződik a soproni Csengery utca átépítése. Az utómunkálatok és a kisebb kiigazítások azonban még néhány napig eltartanak. A kivitelező korábban is végzett volna, ám a keverőtelepen az időjárás miatt napokig nem tudtak teljes kapacitással aszfaltot előállítani.

Megsérültek az autók

Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, az utca felújítása során több jármű alváza, olajtartálya sérült meg a kiálló csatornafedelek miatt. A munkagépek kerülgetéséről, a folyamatos dugókról nem is szólva. Igaz, korábban azt ígérték, hogy legkésőbb november végére befejeződik az átépítés (Kisalföld, 2005. november 18., Szűkítik a Csengery utcát).

80 millióba került

Az elmúlt egy hónapban nem kis közlekedési nehézséget és káoszt okozott a felújítás. Igaz, a szépen helyreállított utca csaknem mindenért kárpótolhatja majd az autósokat. A járdák díszburkolatot kaptak, valamint több mint harminc, ingyenesen használható parkolót is kialakítottak. Továbbá mintegy 150 méter hosszan új kerékpárút épült. A kivitelezés összköltsége csaknem nyolcvanmillió forint.

Jövőre folytatják a felújítást

– Az elején valóban furcsának tűnhet, hogy két méterrel keskenyebb lett az utca, de még így is biztonságosan közlekedhetnek az járművezetők – mondta el érdeklődésünkre Wimmer József, a Magyar Közút Kht. területi főmérnöke. – Az újonnan kialakított autóbuszöblök pedig zavartalanabbá teszik a forgalmat. A terveink szerint – és ha pénz is biztosított lesz rá – már a nyár előtt szeretnénk nekilátni a Mátyás király utca Csatkai utca közötti szakasz felújításának is. A mostani tapasztalatok felhasználásával remélhetőleg kevesebb fennakadással és torlódással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbontják a nyomortanyát

Magasabb komfortfokozatú lakásokat ajánl fel a soproni önkormányzat a Balfi utca 67. szám alatti ingatlan kilenc bérlőjének és az egy lakástulajdonosnak. Egy 2003-ban született megállapodás alapján a bérlők csak akkor hagyják el jelenlegi lakhelyüket, ha a mostanival megegyező, vagy magasabb színvonalú cserelakást kapnak Tovább olvasom