Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Végéhez közeledik a krumplibetakarítás

Ami jó a vásárlónak, az rossz a termelőnek – összegezhető az őszi burgonyahelyzet. A boltokban egy kilogramm krumplit már harminc forintért is vásárolhatunk.
Végéhez közeledik Sopron környékén a burgonya betakarítása. A termelők a tavalyihoz képest jobb idényt zárnak: hektáronként átlagban több mint harminc tonnát szedtek ki. A felvásárlási ár viszont csökkent az elmúlt évhez képest: egy kilogramm burgonyát már huszonkilenc forint plusz áfáért is eladnának a termelők.

– Az olcsó, húszforintos importburgonya térségünkben is lehetetlen helyzet elé állítja a termelőket – vallják az undi burgonyatermelők. – Ezzel az árral nem lehet versenyezni. Különösen, ha azt is hozzávesszük, hogy az itteni éghajlat nem a legkedvezőbb a burgonya számára, nálunk feleakkora a hozam, mint a tőlünk nyugatabbra fekvő területeken.
Ami rossz a termelőknek, annál jobb a vásárlóknak. Egy kilogramm burgonyát akciós áron már huszonnégy forintért is megvásárolhatunk. A három-öt kilogrammos kiszerelés 120, illetve 200 forint. A kisboltokban és a piacon általában 40–60 forint között mozog a burgonya ára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikva Rádió egész nap

A 94,1 megahertzen péntek óta egész nap az Ikva Rádió stúdiójából szól a műsor, ugyanis a Rádió… Tovább olvasom