Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Vázatorzók a kastélyban

Pagony Rita keramikus, szobrászművész kiállítása nyílt meg szombaton a nagycenki múzeumban.

Nagycenkhez sok szállal kötődő keramikus, szobrászművész kiállítása nyílt meg szombaton a Széchenyi István Emlékmúzeumban. Ez a tárlat az itt élő vagy innen elszármazott alkotók bemutatkozásának harmadik rendezvénye.

A kiterített corpus gondolatának előzménye a veszprémi Árpád-házi Szent Margit-plébániatemplomban látható kálvária 13 stációja volt - kattintson a képre!
Pagony Rita nagycenki, a Széchenyi István Emlékmúzeumban látható tárlata a faluban élő vagy innen elszármazott művészek bemutatkozásának harmadik állomása, mely július 24-ig tekinthető meg a múzeumban.

Az Iparművészeti Főiskolán kerámia szakon végzett alkotót Kenessei Károly mellett a kiállítást megnyitó polgármester asszony, Udvardi Imréné is helybeliként üdvözölte. – Gyermekkorában sok időt töltött itt, el-elszökve a kastélypark titokzatos világába. Számos gyermekkori emléket őriz Nagycenkről, köszönjük, hogy felnőttként is visszajött – hangzott a köszöntőben.

Július 24-ig látogatható

Pagony Rita keramikus, szobrászművész kiállítása július 24-ig tekinthető meg a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumban, a múzeum nyitvatartási rendje szerint, azaz hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.
Faenza, Milánó, Bologna, Seattle és Budapest után nagyszülei falujába is eljutott a sajátos stílusú alkotó.
– El kellett fogadnom ezt a meghívást, öröm számomra ebben a gyönyörű, impozáns térben kiállítani – mondja Pagony Rita. – Különböző időszakokban mást és mást csinálok. A szobrászat és a festészet szorosan összekapcsolódik az életemben. Minden munkámnak van előzménye és folytatása, hol a kép, hol a kerámia késztet arra, hogy másként is kifejezzem az adott gondolatot. Munkámban jelenleg a festészet került előtérbe, Tagyonban lévő kertünkről készítek sorozatot. Meglehet, hogy egyszer az is látható lesz Nagycenken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érembiennálé a Labasházban

Kilencvenhét érmész közel 300 alkotása látható a Lábasházban nyíló XV. Országos Érembiennálén. Az… Tovább olvasom