Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Vasútbiztonsági együttműködés Burgenland és Nyugat-Magyarország között

Közös programot indított a vasúti átkelők biztonságának javítására Nyugat-Magyarország és Burgenland - jelentették be Kismartonban (Eisenstadt).

Az együttműködés keretében közlekedési szakértők mérik fel az osztrák-magyar határon átvezető vasútvonalak biztonságosságát, és tervet készítenek a létesítmények javítására, ahol szükséges - közölte az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint Hans Niessl burgenlandi tartományi kormányfő egy sajtótájékoztató keretében.

A program része a tájékoztatás és felvilágosítás is. Herbert Mayr, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasúttársaság (GYSEV) képviselője rámutatott, hogy Magyarországon villogó fehér ellenőrző jelzés mutatja az autósoknak, hogy szabad az átkelés, és hogy működik a jelzőberendezés. Ausztriában ezzel szemben a szabad áthaladást nem fehér fény jelzi, hanem a vörös jelzőfény hiánya.

Az idei év tapasztalatai alapján Burgenlandban különösen az oszlopi (Oslip) átkelő számít veszélyesnek, itt többször is összeütközött már személygépkocsi és vasúti szerelvény.

A program európai uniós támogatással zajlik, összköltsége 480 ezer euró. A finanszírozásban részt vesz Burgenland tartomány és a magyar Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél hónapig gyűjtik az avart Sopronban

Először a lakótelepeken, játszótereken, végül a nagyobb parkokban gyűjti össze a Sopron Holding a… Tovább olvasom