Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Vasútbezárás Ausztriában: Sopronból indul a búcsújárat

A tervek szerint december 2-án, Sopronból indul el a búcsújárat a Sopronkeresztúr-Felsőpulya-Felsőlászló vonalon. Az osztrák oldalon megszűnik a vasúti közlekedés.

2012. december 8-án végleg bezár a Sopronkeresztúr-Felsőpulya-Felsőlászló (Deutschkreutz-Oberpullendorf-Oberloisdorf) vasútvonal - írja az ikvahir.eu.

A Facebookon már indult is egy csoport a vonalszakasz megmentésére, és a legtöbben a GYSEV-et tartják alkalmasnak erre a feladatra. A pálya egyébként régen nem ért véget Felsőlászlónál, az tovább folytatódott Kőszeg felé. A mintegy 11 kilométeres rész felszedésével 2 zsákvonal keletkezett, amelyet üzemeltetni, úgy tűnik, csak a magyar oldalon éri meg.

Tervek minden esetre már születtek a hiányzó szakasz újraépítésére, hogy ebből mi lesz, a jövő kérdése - olvasható a portálon.

A kvázi diákvonatok is megszűnnek. Fotó: Csoma Bence László / Facebook
A kvázi diákvonatok is megszűnnek. Fotó: Csoma Bence László / Facebook


Most még naponta egy tehervonat közlekedik Felsőlászlóig, többek között fát szállítva, ám ez a vasútvonal bezárása után a közútra kerül majd, jelentősen megnövelve a felsőpulyai járás forgalmát. A bezárással megszűnik a napi 3 vonatpár Sopronkeresztúr és Sopronnyék (Neckenmarkt)-Haracsony között is, ezek kvázi diákvonatok, a diákok időbeosztásához igazítva, reggel Bécs felé, koraeste pedig Sopronnyék-Haracsony felé közlekedik 3-3 vonat.

A vonalbezárással minden valószínűség szerint a jelenleg Sopronnyék-Haracsony és Felsőpulya között hajtányozási lehetőséget biztosító Sonnenland Draisinentour szerez majd újabb szakaszt tevékenységének folytatásához.

A teljes írás, és a búcsúvonattal kapcsolatos információk itt érhető el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Heineken Hungária támogatja a soproni civil szervezeteket

Sopronban idén a három jelölt: Sopron Városi Tábor Alapítvány, a Soproni Erdőkért Környezetkultúra… Tovább olvasom