Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Vasutasnap: Nehéz időszak elé néz a GYSEV, de optimista

Nehéz időszak elé néz a gazdasági válság miatt idén a GYSEV Zrt., de optimista a vállalat. A válság alatt is a fejlesztésekre, valamint a leendő stratégiai partner kiválasztására koncentrál.
„Az első taps azoknak a vasutasoknak szóljon, akik most épp szolgálatban vannak" – kezdte köszöntőjét dr. Székely Csaba vezérigazgató, a GYSEV Sopron Hotelben rendezett vasutasnapi ünnepségén. A főtulajdonos, a Magyar Állam részéről dr. Csepi Lajos szakállamtitkár kendőzetlenül kijelentette: a hazánkban a tömegközlekedés fejlesztésére fordítható összeg a tavalyinak a felére esett vissza. Ennek következtében a stratégiai elképzeléseket csak részlegesen lehet megvalósítani.

Dr. Székely Csaba vezérigazgató lapunk érdeklődésére elmondta: a gazdasági válság keményen érinti a társaság árufuvarozási teljesítményét, és annak egyelőre nyoma sincs, hogy enyhülne ez a folyamat. A GYSEV a válságban is optimista, ezért a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal fejlesztésére, valamint a GYSEV leendő stratégiai partnerének kiválasztására koncentrál a vállalat. A gazdasági válság hatására a GYSEV fájdalmas lépéseket is meg kellett, hogy lépjen. Tavaly ősztől idén július végére, két lépcsőben a korábbi 1900 főről valamivel több mint 1500 munkavállalóra karcsúsítja szervezetét. Az elbocsátások döntő része nyugdíjazással, korengedményes és korkedvezményes nyugdíjazással történt, történik. A napokban várható kedvező EU-döntés értelmében a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal korszerűsítése azonban nem szenved csorbát.

Fotó: Gosztonyi Miklós
Fotó: Gosztonyi Miklós


Arra a kérdésünkre, hogy a MÁV-nál 40 milliárd forintot kell megspórolni, a GYSEV-nél mekkora ez az összeg, dr. Székely Csaba kifejtette: ilyen vonatkozásban konkrétum egyelőre nem érkezett a GYSEV-hez a minisztériumokból.

Kitüntetés a vasutasnap alkalmából

A vasutasnapon Baross Gábor-díjban (miniszteri elismerésben) Horváth Ottó, a gépészeti üzletág igazgatója, a Vasúti Közlekedésért Érdemérem miniszteri elismerésében Nagy Erzsébet szállítmányozási szakfőelőadó részesült.

Olvasóink írták

 • 5. jobbik68 2009. július 24. 18:05
  „hmm”
 • 4. idurboy 2009. július 11. 07:28
  „üdv!wc felujitása valamint korszerüsitését évekel korában meg kelet volna csinálni és ezutal fizetösé tenni!az a büdöség ami ot van semivel se külömb mint györi utas wc.”
 • 3. SAmu 2009. július 10. 22:33
  „Még az elvtársak a WC színvonalát sem fejlesztették fel az ausztriai szintre....”
 • 2. jobbik68 2009. július 10. 19:48
  „fater ezt nem értik így
  30-35 évet ledolgozott emberek bocsájtottak el. ott biztos nincs tapasztalat , nincs más csak bérköltség
  az nem számít hogy 30-35 évet szombat vasárnap, ünnepnap ,szilveszter karácsony és egyéb ünnepnapokon dolgoztak
  menniük kellet a fiataloké a jövő , pedig ez a cég arról volt híres megbecsüli a a hűséget.
  ez elveszett.
  azt javaslom a vasutasuknak ne hagyják magukat ,ne a felső vezetés tömje a zsebét harcoljanak az igazukért
  szégyenteljes dolog ami a Kisalföld egyik meghatározó cégénél van.
  megfélemlítés azoknak akik maradtak , és lelki összeroppanás az elbocsájtottaknak
  ma pedig ünnepelnek, vasutasnapot
  van még egyáltalán vasutas?”
 • 1. Fater 2009. július 10. 18:15
  „Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy akiket nem nyugdíjaztak, azok zömmel a 30 -35 éves törzsgárdából került ki. Köszönjük GYSEV !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Be kell zárni a szeméttelepet

Eldőlt: nem hosszabbítják meg a Harkai úti hulladéktelep működési engedélyét. Átmeneti megoldásként… Tovább olvasom