Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Vasrúddal támadt a rendőrökre

Kocsmai garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak – ez lett a vége K. Ervin fertőszentmiklósi fiatalember kedd esti italozásának a peresztegi Mariann presszóban. A férfi vasrúddal támadt a rendőrökre, majd vasvillát ragadott...
Csendes a peresztegi Mariann presszó környéke, a kocsmából sem szűrődik ki hang. Az ajtóban „Zárva" tábla fogadja a vendéget.

– Ki se nyitnak többet! – tudatja egy hang az emeletről. – Azok után, ami itt történt...

Vasvillát is felkapott

A peresztegiek nem szívesen mesélnek az esetről, amikor a 29 éves K. Ervin ittasan előbb a kocsmárosra támadt, a vendégekkel hangoskodott, majd a kihívott rendőröknek esett. Kétszer jártak kedden a fertődi őrs rendőrei Peresztegen, de mire kiértek, K. Ervin már nem volt a kocsmában. Másodszor egy közeli ház udvarán találtak rá, ahol a rendőrök kérdéseire trágár szavakkal válaszolt, majd az intézkedni igyekvő egyenruhásokra egy közel háromméteres vasrudat emelt.
– Szerencsére nem bennünket talált el, hanem egy melléképület tetejére sújtott, de akkorát, hogy elgörbült a szögvas – emlékezik vissza keddi szolgálatára Jagadics Zsolt törzszászlós, aki társával, Molnár Róbert főtörzsőrmesterrel a könnygázspray-t vetette be a nekivadult férfi elleni küzdelemben. Bár K. Ervin már alig látott, elfordulva még egy vasvillát is felkapott. Akkor azonban a rendőrök már földre teperték és megbilincselték a tagbaszakadt férfit.

Peresztegen többen is panaszkodnak K. Ervinre, de félnek is tőle. Nevüket nem árulják el, mindenki csak annyit mond, ha ő megjelent valahol, mindenki más elment.

Kedden este még Németh László boltvezető is otthagyta az ivót, mert a vendéggel már senki sem bírt. Tegnap elmondta, talán sohasem nyitja ki többé a büfét... Annus néni, a kocsmáros édesanyja is kétségbe van esve. Évtizedek munkájával építették fel az üzletet, aztán most semmibe vész...

K. Ervint őrizetbe vette a rendőrség. Mint a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől, Kiss Imréné őrnagytól megtudtuk, a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Győri Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja le a vizsgálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zarándokok Mariazellbe

Évről évre az ősök nyomdokain zarándokol ki gyalog Mariazellbe a kópházi katolikus fiatalok egy… Tovább olvasom