Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Vasfüggöny az Alpok lábánál

Ágfalva és Somfalva közösen szervez kiállítást, amely a határőrizeti ereklyéken, képeken és relikviákon keresztül mutatja be az akkori határőrök életét, szolgálat ellátását.

Ágfalva - Somfalva települések közösen, a határon átnyúló TRANSBORDER pályázaton nyertek támogatást, ennek részeként lesz látható az a kiállítás, mely a határőrizeti ereklyéken, képeken és relikviákon keresztül mutatja be az akkori határőrök életét, szolgálat ellátását.

Láttatja, mennyit jelentett és mennyit jelent most a határ megnyitása a településeken élőknek. A fejlődést a határ megszűnése jelenti és az elkészült út szimbolizálja a szabadságot, és a két ország összekötését.

Ágfalva Község Önkormányzata sok szeretettel meghívja Önt, kedves családját, barátait, ismerőseit 2011. március 30-án, szerdán, az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskolában 16.30 órai kezdettel a Vasfüggöny az Alpok lábánál, a határőr emlékeket bemutató kiállítására.

Köszöntőt mond:
Gaál István
Ágfalva Polgármestere

A kiállítást megnyitja:  
Kovács Gyula
Az Ágfalvi Határőrőrs volt parancsnoka
A Magyar Rendészettudományi Társaság
Migrációs Tagozatának Elnöke

A kiállítás megtekinthető:
2011. április 15-ig az általános iskola nyitvatartása szerint

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanmese a Petőfi-színházban: Bánk bán - kritika

A Szent Koronán keresztül Magyarország ezeréves államiságáról szóló gyorstalpaló tanmesét lehet látni Sopronban. Tovább olvasom