Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Vascsővel gépkocsikra

Sopron - Vascsővel támadt saját és mások autójára szerdán egy óra tájban a soproni B. Thomas (33), aki ezután bezárkózott családi házukba. A rendőröknek csak délután fél ötkor sikerült a fiatalembert elszállítaniuk.
B. Thomas szerdán ismét munkát adott a soproni rendőrségnek. A fiatalember ezúttal egy üreges, 65 centi hosszú vascsővel törte be házuk udvarán Chevrolet autójának épen maradt ablakait, és a karosszériára is többször rásújtott. Ezt követően kiállt az Ady Endre útra, leállított autókat, s a vascsővel kárt okozott bennük. (Információink szerint az egyik kocsiban kisgyermek is utazott.)

A botrányos viselkedés után a férfi a családi ház összes külső és belső bejárati ajtaját belülről kulcsra zárta. Hiába volt minden kérlelés, nem nyitott ajtót a hatóságoknak. Ezért – megelőzve egy lehetséges tragédiát – kikapcsolták a házban a gázt és az áramot.

– A legsúlyosabb probléma, hogy a fiam beteg, nagyon beteg, s nem hajlandó önszántából szóba állni orvosokkal – mondta a fiatalember édesapja. Időközben megérkezett B. Thomas nagybátyja is.

– Szedán még meglátogatott, kérte, vigyem ki Harkára egy ismerőséhez. Nem volt vele semmi gond – mesélte.

Az óra ekkor 3 óra 25 percet mutatott: a rendőrök és a mentők már több órája várták az elzárkózó fiatalembert, akiről nem lehetett tudni, mire készül. – A rendőri intézkedést végig kell vinni, ugyanakkor mindenképpen békés eszközökkel kell pontot tenni az eset végére – hangsúlyozta a helyszínre érkezett Farkas Gábor rendőrkapitány. – A cél, hogy mielőbb nyugodt körülmények között, sérülésmentesen kórházba kerüljön a fiatalember.

Ugyanakkor a patthelyzet feloldására is gondolni kellett, hiszen telt-múlt az idő, előrehaladás nem történt. Győrből ezért kommandósok vették útirányukat Sopron felé, közbeavatkozniuk azonban végül nem kellett, érkezésük előtt a fiatalember kórházba került.

3 óra 41 perckor B. Thomas édesapja csavarhúzóval próbálta meg kinyitni az egyik bejárati ajtót, sikertelenül. Néhány percre rá a családfő bezúzta a veranda ablaküvegét, így a rendőrök már a fenti lakórészhez juthattak. 3 óra 51-kor az édesapa, három percre rá már Farkas Gábor alezredes kérlelte a zárt szobaajtón keresztül B. Thomast, jöjjön ki. „Nem lesz semmi bántódása, és nem lesz semmi baj, átadom a mentőknek. Thomas, kérem, jöjjön ki" – visszhangzott a kérlelő szavaktól a fenti folyosó. A kapott válaszokból egyértelműen kiderült, elkeseredettség és düh munkál a fiatalemberben.

Az apa 4 órakor felajánlotta, hogy betöri az ajtót, ám ezt taktikai okokból nem engedélyezte a rendőrkapitány. Féltek attól, hogy eközben az apa esetleg súlyos sérülést kaphat, hiszen B. Thomas reakciói egyelőre kiszámíthatatlanok voltak. A nagybácsi is kérlelte, nyisson ajtót, mindhiába. 4 óra 15 perckor felkapcsolták a villanyt a férfinek, aki a kintiek értésére adta: nagybátyja márkás gépkocsijával hajlandó kórházba menni. Aztán ismét az elkeseredettség beszélt a fiatalemberből. 4 óra 29-kor B. Thomas azt kiabálta: „Nem adom fel magam!" Alig egy percre rá pedig önszántából megjelent az ajtóban. Golyóálló mellénybe öltözött rendőrök vezették le a lépcsőn a cigarettázó férfit, akit végül rendőrautóba ültettek. 4 óra 33 perckor mindenki fellélegezhetett: a kocsi a kórház felé vette útját.

A rendőrség a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt újabb eljárást indított a fiatalember ellen, aki ezúttal akár három év börtönbüntetést is kaphat, amennyiben az elmebeli állapota alapján büntethető.

Gosztonyi Miklós
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarabb érnek haza velük

Sopron és környéke - Sopronban is megjelentek az alternatív betegszállító vállalkozások. Azt… Tovább olvasom