Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Vásárzárás nyereményekkel

Advent utolsó vasárnapján – a hagyományokhoz híven – befejeződött a soproni karácsonyi vásár.
Az utolsó nap változatos programja is sokakat vonzott a belváros szívébe, annak ellenére, hogy hűvös, ködös-esős idő volt. „Zárszót" 19 órakor Fodor Tamás polgármester és Kiss István, a vásárt szervező kft. tulajdonosa mondott.

Az utolsó napon hirdették ki a rajzpályázat eredményét, amelynek győztese Lólé Nikolett lett. A Fertőrákosi harmadik osztályos kislány „Síelő hóember" című munkájával érdemelte ki – a zsűri döntése alapján – az első helyet. A pályázat anyagából február 1. és 17. között a B. W. Pannonia Med Hotelben rendeznek kiállítást, és a tárlat zárónapján árverésen értékesítik a képeket. A bevételt jótékony célra ajánlják fel. Már hagyomány, hogy a soproni gazdáknak köszönhetően jótékonysági árverésen is részt vehettek a soproniak és az érdeklődők. Az idei esztendő kilenc díjnyertes bora került „kalapács" alá. A kikiáltási ár 2500 forint volt, a licit 500 forinttal emelkedett.

A befolyt összeget – 43.500 forintot – a Cseresznye sori gyermekotthon kapja. A vásár ideje alatt tombolajegyeket is lehetett vásárolni. A sorsolást ugyancsak tegnap este tartották meg. Az első díj nyertese – aki nem volt jelen a sorsoláson – egy kétszemélyes hétvégét (három nap, két éjszaka) nyert az egyik legismertebb büki szállodába, sokan pedig értékes tárgyjutalmat nyertek.

Kiss István a Kisalföld érdeklődésére elmondta, bár a programok befejeződtek, az árusok még maradnak a Fő téren. Munkatársaival és az önkormányzattal közösen keresik annak a lehetőségét, miképp lehetne továbbfejleszteni a vásárt, hogy még vonzóbb legyen a soproniak és a városba látogató turisták számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kései szüret a borvidéken

Mézédessé aszúsodott a zöld veltelini azon az egyharmad hektáron, amelyet tegnap szüreteltek – utolsóként a borvidéken – Iváncsics Zoltán szőlőjében. A fürtökön a szemek 60–80 százalékban mazsolásodtak, a nemes penész megtette jótékony hatását. Miközben járjuk a ködfelhőben úszó szőlősorokat, Iváncsics Zoltán arról mesél, milyen nagy értéke a borvidéknek a zöld veltelini. Tovább olvasom