Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Vasárnap zárul a sarródi művésztábor

Sarród - A vasárnapi kiállítással zárul a tizenhatodik Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor Sarródon. A jövő évi művésztelep egyik témája a graffiti lesz.

Az elmúlt tíz nap alatt a sarródi művésztelep résztvevői neves mesterektől sajátíthatták el a különféle technikákat. Előadást tartott Fejér Zoltán, Dorosmai Erzsébet festő, míg Kutas László szobrász és felesége, Hoffmann Henrietta festőművész a plasztika rejtelmeibe vezette be a résztvevőket. Volt még portréfestészet, valamint illusztrálás. Kerék Imre Virágvölgy című kötetéből választották ki hozzá a verset.

– A tájképek készítése közben újra rá kellett döbbennem, a festészet nem egyszerű mesterség – fogalmaz a tábor vezetője, Rujaveczné Ferenczi Katalin. – Ugyanazt a tájat, látképet ahány ember, annyiféleképpen veti vászonra. Itt a táboron belül megteremtjük a nyugodt alkotás feltételeit. Úgy érzem, édesapám, Ferenczi József emlékéhez méltó színvonalon működik a tábor. Sokat segít a szervezésben Hettlinger Júlia, de kaptunk támogatást a sarródi és a megyei önkormányzattól is. A fejemben már két évre előre tervezek, annyit elmondhatok, jövőre a graffiti művészetével ismerkedünk majd meg.

A győri Veress Péter-szakközépiskola rajztanára, Szásziné Fekete Mária törzstagnak számít. – Az első tanárom Ferenczi József volt, s büszke vagyok, hogy életem első kiállítását vele közösen tarthattam meg – meséli a rajztanár. – A táborban megtanult technikákkal a tanítványaimat is meg fogom ismertetni. A másik szakom a magyar, így Kerék Imre költészetével is foglalkozunk.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres soproni zenekarok

Sopron és környéke - A különböző stílusú helyi zenekarok számára jól telik a nyár, egymást érik a… Tovább olvasom